Käsilläseisojien leirintäaluekiertue saa jatkoa – tänä kesänä vip-vieraina lapset

Liikunnallinen kesäkiertue saapuu taas suomalaisille leirintäalueille – ja saattaa kääntää muutaman karavaanarin jälleen ylösalaisin.

Kesällä 2020 suomalaisia leirintäalueita kierrelleiden – ja muun muassa käsilläseisonnan taidoillaan hurmanneiden – Nita Lehdon ja Marjaana Ruokolaisen Treffeillä Karavaanareiden Kanssa -kiertue saa jatkoa tänä kesänä. Nyt erityisenä kohderyhmänä ovat lapset ja lapsiperheet.

Nuoret naiset kiertivät viime kesänä kaksi viikkoa leirintäalueilla tutustuen karavaanareihin omalla retkeilyautollaan. Samalla he yhdistivät työn ja huvin ja opettivat karavaanareita seisomaan käsillään.

Seuraava kiertue käynnistyy tällä viikolla, ja kaksikon tavoitteena on saada yhä useammat karavaanarit innostumaan uuden taidon oppimisesta. Uusia taitoja pääsee heti näyttämään limudiscossa, kun musiikki pauhaa ja savukone sauhuaa VänWalle-retkeilyauton vieressä. Muistoksi tapahtumasta jokainen osallistuja voi tuunata itselleen oman kiertuepaidan.

Idea kehittyi talven aikana

Idea erityisesti lasten huomioimiseen lähti viime kesän kiertueelta ja kehittyi talven aikana, kun naiset suunnittelivat ohjelmaa Nita Lehdon omalle Tanssikoululle Tuusulaan, Kellokoskelle. Naiset järjestivät esimerkiksi laskiaisriehan ja vappudiscon pihalla retkeilyautonsa ympäröimänä. 

– Retkeilyautomme VänWalle pääsi monesti mukaan ulkotapahtumiimme, kun sisällä kokoontuminen ei ollut suotavaa. Parkkeeraasimme Wallen naapurin mäen ylle, ja kutsuimme Tanssikoulu TNTn väen paikalle, Lehto sanoo.

Autoa hyödynnettiin Lehdon mukaan ”seikkailuratana”, kun osallistujat tulivat kukin vuorollaan takaovista sisään ja pääsivät sivuovesta suoraan pulkkamäkeen.

– Tätä samaa sisääntuloa tullaan käyttämään varmasti myös kesällä leirintäalueella. Kevään discossa tanssijalka vipatti, ja auringon laskiessa otettiin paras kaveri kainaloon ja tanssittiin illan viimeinen hidas, Lehto jatkaa.

– Päätimme heti, että myös karavaanarikierrokselle on tultava disco, Ruokolainen lisää.

Naiset pakkaavat mukaan Tanssikoulun discopallon,  limut ja suosituimmat tanssimoovit.

– Valmis soittolistahan meillä on jo valmiina nuoria kesälomalaisia varten, Lehto sanoo. 

Kesäiseen päivään leirintäalueella mahtuu Nita Lehdon tankotanssiesitys ja limudisco sekä koko perheen käsilläseisonta- ja pariakrobatia-workshop. Ohjelma on ilmaista kaikille leirintäalueella vieraileville asiakkaille.

Kaksikon pysähdyspaikat ovat seuraavat leirintäalueet: la 17.7. Rämäkkä Holidays (Rautalampi), pe 23.7. Tornio Camping, la 24.7. SFC Kohtauspaikka (Kajaani) ja la 31.7. SFC Kangaslampi (Nastola).

VänWallen reissua voi seurata Instagramissa seuraavilta tileiltä: @_freetoroam_  ja @_nitsku.