Leirintämatkailijoiden FICC Rally viedään ensimmäistä kertaa Venäjälle

Runsaan viikon kestäneessä FICC Rallyssa Chateaubriantissa oli osanottajia 26 maasta.

Kansainvälinen leirintämatkailujärjestö FICC järjesti heinä–elokuun vaihteessa 88. kansainvälisen FICC Rallyn Ranskassa Chateaubriantin kaupungissa.

Avajaismarssissa lippuja kantoivat Pia Tarvainen ja Laila Rakkola, nimikyltin kantoi Juha-Pekka Joensuu.

FICC Rallyssa oli tällä kertaa osanottajia 26 maasta. Leiriytyneitä matkailuajoneuvoyksiköitä oli 451, joista 10 oli Suomi-leirissä.

Ranskassa järjestelyt olivat onnistuneet ja kaikki toimi. Nyt osallistujille riitti myös sähköä, kun Saksassa oltiin esimerkiksi sähköjen suhteen viime vuoden tapahtumassa pulassa.

Suomen delegaatio piti vahvasti esillä Kuopiossa ensi vuonna järjestettävää Nordic Rally -tapahtumaa. Myös SF-Caravan ry:n runsas vuosi sitten lanseeraama suomalaisia Vankkurihymiö-leirintäalueita ulkomaalaisille markkinoiva verkkosivusto Clubcampings.fi näkyi hyvin tapahtumassa.

Mitään isompia sääntömuutoksia ei Chateaubriantissa tullut toimintaan. Yleiskokouksessa äänestettiin FICC Rallyn vuoden 2022 järjestämispaikasta Puolan ja Venäjän välillä. Äänestyksen voitti Moskova, joten tapahtuma tullaan järjestämään ensimmäistä kertaa ikinä Venäjällä.

Ensi vuonna FICC Rally järjestetään 35 kilometrin päässä Roomasta. Vuonna 2021 tapahtumapaikkana on Dublin Irlannissa.

Kokoontumisajolla on pitkät perinteet

Muun muassa isot Euroopan maat Saksa, Englanti ja Ranska sekä Aasian maat järjestivät oman maansa ruokaperinteitä esitteleviä tilaisuuksia osallistujien iloksi. Perinteistä Suomi-iltaa ei tänä vuonna järjestetty.

Jo vuodesta 1933 järjestetty FICC Rally on hyvin kansainvälinen. Suomessa FICC Rally on järjestetty neljä kertaa, viimeksi Porissa vuonna 2014.

FICC on sikäli tärkeä järjestö, että siellä pystytään vaikuttamaan leirintämatkailun kansainvälisiin asioihin. Sitä kautta saadaan myös vinkkejä siihen, mitä voidaan mahdollisesti Suomessa toteuttaa leirintämatkailun ja karavaanareiden asian edistämiseksi. Jossain määrin FICC yrittää vaikuttaa myös EU-lainsäädäntöön.

Suomella on ollut ja on hyvät kytkökset FICC:iin. Tällä hetkellä FICC:n hallituksessa toimii Minna Joensuu SF-Caravan ry:n hallituksesta.

Päättäjäisissä SF-Caravan ry:n puheenjohtaja Olli Rusi ja varapuheenjohtaja Juha Rakkola luovuttivat liiton standaarin Ranskan yhdistyksen puheenjohtaja Gérard Coutélle.

Teksti ja kuvat: Juha Rakkola

 

Keskustelu

  1. Olli Rusi

    Yksi F.I.C.C. yleiskokouksen kiinnostavista asioista Chateaubriantissa oli järjestön tuleminen hyväksytyksi taas YK:n alaisen maailman turismiorganisaation yhteyteen. F.I.C.C. presidentti João Alves Pereira on ajanut vahvasti leirintämatkailun näkyvyyttä kansainvälisessä päätöksenteossa. Hänen perusteluidensa mukaan matkailu on koko ajan tärkeämmäksi nouseva tekijä niin talouden näkökulmasta kuin ihmisten välisessä kommunikaatiossa ja yhteisymmärryksen rakentumisessa. http://www2.unwto.org . Leirintämatkailu ansaitsee tulla huomioiduksi kansainvälisenä tekijänä ja vaikuttajana.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.