Ajoneuvomatkailijat haluavat varata leirintäpaikan verkkovarausjärjestelmän kautta

Uusi suomalainen matkailuteknologiapalvelu BestCamp selvitti verkkokyselyn avulla pyörien päällä matkaavien toiveita leirintämatkailua kohtaan. Kolme neljästä vastaajasta kertoi haluavansa varata leirintäpaikan verkkovarausjärjestelmän kautta ennen matkaa tai tien päällä ollessa.

BestCampin tekemän kyselytutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten pyörien päällä matkaava hakee tietoa leirintä- ja majoitusvaihtoehdoista, millä kriteereillä hän valitsee leirintä- tai majoituspaikan, millä tavalla hän haluaa varata leirintä- tai majoituspaikan sekä millaisia lisäpalveluita hän toivoo leirintä- ja majoituspaikassa olevan.

9.–23. kesäkuuta toteutettuun kyselyyn tuli 2 499 vastausta. Vastaajat arvostavat liikkuvaa elämää, johon kuuluu vapaus matkustaa oman aikataulun mukaan ja saapua leirintäalueelle mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Siisteys, turvallisuus ja sijainti veden äärellä

Kyselyyn tuli vastauksia ympäri Suomea, mutta eniten vastauksia tuli Uudeltamaalta (28,6 %) ja Pirkanmaalta (12,1 %). Kyselyyn vastaajista oli vähän enemmän miehiä (54,8 %) kuin naisia (45,8 %). Vastaajien suurimmat ikäluokat olivat 41–50-vuotiaat (23,4 %), 51–60-vuotiaat (30,4 %) ja yli 60-vuotiaat (30,6 %).

Vastaajat leirintämatkailevat eniten matkailuautolla (30,1 %), henkilöautolla (28,6 %) ja moottoripyörällä (15,7 %). Syy leirintämatkailla olivat leirintäalueiden tarjoamat palvelut, kuten grillikatos, suihku ja sauna (28,5 %), halu majoittua lähellä luontoa (21,3 %) ja sen edullisuus (18,1 %). Leirintämatkailussa vastaajia viehättivät vapaus (23,4 %), helppo tapa majoittua (21,1 %) ja liikkuva elämä (19,6 %).

Leirintäalueen valinnassa arvostettiin sen siisteyttä ja viihtyisyyttä (84,0 %), leirintäpaikan varaamisen helppoutta (52,6 %), sijaintia lähellä vesistöjä (49,1 %), mahdollisuutta saapua leirintäalueelle mihin vuorokaudenaikaan tahansa (48,7 %) ja alueen turvallisuutta (45,4 %).

Vastaajien mielestä kolme kiinnostavinta leirintäalueiden tarjoamaa lisäpalvelua olisivat tilattavat ateriat, kuten aamiainen (69,8 %), mahdollisuus vuokrata urheilu- ja liikuntavälineitä (62,1 %) sekä ohjatut retket ja aktiviteetit (41,3 %).

Vastaajista suurin osa varaisi mieluiten leirintä- tai majoituspaikan mobiililaitteella verkkovarausjärjestelmän kautta (59,9 %), tietokoneella verkkovarausjärjestelmän kautta (15,4 %) tai majoituskohteessa paikan päällä (12,2 %).

– Kyselyn tulokset vahvistavat käsitystämme siitä, että suurin osa pyörien päällä matkustavista haluaa varata ja maksaa leirintäpaikan verkkovarausjärjestelmän kautta ennen matkaa tai tien päällä ollessa. Siitä huolimatta 95 prosenttia leirintäalueista ei tarjoa tätä mahdollisuutta kuluttajille. Siksi loimme BestCamp.com-palvelun, joka tarjoaa leirintäalueyrittäjälle digitaalisen varausjärjestelmän ja markkinointialustan. Palvelun avulla yrittäjä voi hallita leirintäpaikkojen varauksia ja hinnoittelua sekä oman leirintäalueensa näkyvyyttä ja löydettävyyttä, kertoo BestCamp.comin liiketoimintajohtaja Riikka Keppola.

Kuva: Kielosaari Riverside Cottages & Camping