Ihalan leirintäalueen uusi yrittäjä puolittaa kausipaikkojen hinnan

Tampereen kaupungin omistama leirintäalue siirtyy uusikaupunkilaisen yrittäjän vuokraukseen.

Tampereen kaupungin omistaman ja Uudessakaupungissa sijaitsevan Ihalan leirintäalueen vuokraaja vaihtuu joulukuun alusta lähtien, kirjoittaa Aamulehti.

Uusi vuokraaja on Uudessakaupungissa asuva Miia Koskiranta, joka on käytännössä pyörittänyt Ihalan toimintaa viimeiset kaksi vuotta.

Ihala vuokrattiin keväällä 2015 nokialaista Vinica Oy:tä pyörittävälle Jukka Miettiselle, joka on myös nokialaisen Viinikanniemen leirintäalueen vuokraaja. Miettisellä oli Ihalasta pitkä vuokrasopimus, joka kuitenkin purettiin jo nyt yrittäjän itsensä aloitteesta.

Kausipaikkojen hinta laskee

Vuokrauksen joulukuussa aloittava Miia Koskiranta tekee Ihalasta Miettisen tapaan viiden vuoden vuokrasopimuksen johon sisältyy lisäksi viiden vuoden optio.

– Alueella on 50–60 sähköpaikkaa. Aiomme alentaa kausipaikkojen vuokran edellisen vuokralaisen 1 500 eurosta 750 euroon vuodessa, Koskiranta sanoo Aamulehdessä. Alueella on myös lomamökkejä ja erillisiä huoneita yöpymiseen. Tamperelaisille myönnetään 15 prosentin alennus yöpymismaksuista.

Tampereen kaupunki on myynyt jo aiemmin Posiolla ja Ylöjärvellä sijainneet leirintäalueensa. Myös Ihalan 20-hehtaarista aluetta yritettiin myydä muutama vuosi sitten, mutta se ei mennyt kaupaksi.