Karavaanarit palkitsivat koiraystävällisimmät leirintäalueet

SF-Caravanin Koirakerho palkitsi lauantaina Turun Caravan Show -messujen yhteydessä kaksi leirintäaluetta koiraystävällisistä ansioistaan.

Nyt palkittiin vuoden 2021 koiraystävällisimmät alueet kahdessa sarjassa. Yleisten leirintäalueiden osalta valituksi tuli Santalahti Resort Kotkasta. SFC-alueista voittajaksi valittiin Pitkäjärven leirintäalue Kokemäeltä.

Santalahti Resortin puolesta tunnustuksen alueen koiraystävällisyydestä kävi vastaanottamassa Janni Mersinli.

Koiraystävällisiä alueita pääsivät äänestämään kaikki asiasta kiinnostuneet karavaanarit liiton sivuilla olevalla lomakkeella.

Leirintäalueen koiraystävällisyyttä arvioitaessa suuri paino on leirintäalueen yleisellä positiivisella suhtautumisella koiriin, minkälaiset ovat lenkkimaastot, onko koirille uima- ja pesupaikkoja, koira-aitauksia ja muita koirien kanssa reissaaville tärkeitä asioita, joiden ansiosta leirintäalueella on helppo olla koirien kanssa.

Pitkäjärven leirintäalue palkittiin koiraystävällisyydestään jo toisen kerran. Plakaatin Kokemäelle kävi noutamassa Päivi Toivola.

– Suomessa ei ole montaa leirintäaluetta, jonne koirat eivät ole tervetulleita. Pääsääntöisesti leirintäalueilla suhtautuminen koiriin on hyvin asiallista, SF-Caravan Koirakerhon puheenjohtaja Matti Tyynismaa sanoo.