Caravan-lehti somessa

Kopparön helmestä pääsevät kaikki karavaanarit nauttimaan

Kopparön alueen opastetulla kiertokävelyllä päästiin nauttimaan myös nokipannukahveista.

Leirintä

Kopparön helmestä pääsevät kaikki karavaanarit nauttimaan

SF-Caravan Kopparö ry:n vihkiäistilaisuus näytti vieraille alueen parhaat puolet.

Valtakunnallisen SF-Caravan ry:n nuorimmalla yhdistyksellä on hieno paikka Raaseporissa, noin 10 kilometriä Tammisaaren keskustasta sijaitseva Kopparön leirintäalue.

Aiemmin Kopparö oli varsin suljettu alue, jossa noin 30 vaunukuntaa nautti itsekseen olemisestaan alueella. Nykyään kaikki ovat tervetulleita.

Kopparön matkailualueella on pitkä ja vaiheikas historia. Nykyisin sitä isännöi Ammattiliitto Pron liiketoimintaan kuuluva TU-Lomat Oy.

Virkistysaluetta on viime vuosina kehitetty mukavasti. Alue on muun muassa liitetty kaupungin vesi- ja viemäriverkostoon. Paikalla on kolme vuokrattavaa mökkiä, mutta suunnitelmissa on tehdä lisää.

Katseet tulevaisuuteen

Alueen kehittämiseen liittyy myös se, että joukko vuosikymmeniä toisensa tunteneita karavaanareita päätti perustaa yhdistyksen ja lähteä hakemaan paikalle uusia tuulia yhdessä TU-Lomat Oy:n kanssa.

SF-Caravan Kopparön yksi rooli on saada nostettua alueen käyttäjämäärää. Yhdistys on muun muassa tehnyt alueelle lisää vaunupaikkoja, joita tällä hetkellä on noin 200. Alue on valtava, 65 hehtaaria, joten yhdistyksen jäsenten mukaan sinne mahtuisi vaikka tuhat paikkaa. Leirintäalueen sisällä on jo nyt tavallaan viisi leirintäaluetta.

Alkuaikoina paikalle hakeutui ensin karavaanareita, jotka halusivat kalastaa Tammisaaren kauniissa saaristossa. Osalla nykyisistäkin karavaanareista on Kopparössä venepaikka. Laiturialueella on myös vierasvenepaikkoja.

Väylät on ruopattu ja merkitty noin kuukausi sitten, joten veneilijöiden on nyt aiempaa helpompi tulla hyödyntämään alueen palveluita, kuten ravintolaa. Aikaisemmin väylä oli matala. Jos veneen syväys oli 150 cm, saattoi käydä niin, että paikalle pääsi kyllä muttei enää heti pois vedenpinnan laskettua.

Poikkeuksellinen matkailualue

Toukokuussa SF-Caravan ry:n jäseneksi hyväksytyn SF-Caravan Kopparö ry:n virallistamista juhlistettiin 20.7.2019. Ohjelmassa oli muun muassa puheita, alueen esittelyä opastetulla kiertokävelyllä ja illalla bändi.

SF-Caravan Kopparön puheenjohtaja Juhani Hykkyrä kertoi, että yhdistys päätettiin perustaa TU-Lomien ja alueen vakioväen yhteisen näkemyksen perusteella kantamaan vastuuta ja olemaan toimiva yhteistyöelin alueen hyväksi.

SF-Caravanin puheenjohtaja Olli Rusi toi puheessaan esille kotimaanmatkailun kasvun ja sen tarjoamat mahdollisuudet. Rusi kehui Kopparön puitteiden olevan viimeisen päälle.

– Yksi yhdistyksen kautta saatavista hyödyistä on myös valtakunnallisen liiton kautta saatava apu, tieto ja tuki. Myös muista yhdistyksistä olemme saaneet vinkkejä ja ohjeita, Hyrkkyrä sanoi.

Liiton puolelta tilaisuuteen tervehdyksen tuonut SF-Caravanin puheenjohtaja Olli Rusi muistutti, että kotimaan matkailu on kasvattamassa suosiotaan selvästi. Leirintämatkailuyöpymisiä on noin pari miljoonaa vuodessa, ja näistä 62 prosenttia tapahtuu matkailuajoneuvoissa. Kun tuote ja ympäristö ovat kunnossa, pitäisi avautua hyviä mahdollisuuksia.

– Liiton puheenjohtajana olen aina iloinen, kun ihmiset löytävät syitä liittyä yhteen ja perustaa caravan-yhdistyksiä. Yksi asia, joka tekee tästä hienon, on myös se, että tämä tapahtuu näin upeassa ympäristössä. Tämä on aivan poikkeuksellinen matkailualueena ja ympäristönä, Rusi painotti.

Hyväntuulista vihkiäistilaisuutta vietettiin luonnonkauniissa ympäristössä.

1 kommentti

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää kategoriassa Leirintä

Y l ö s