Leirintäaluepaikkojen varauksiin voi liittyä omat harminsa – karu tilasto USA:sta

The Dyrt on omien sanojensa mukaan Yhdysvaltain suosituin ja kattavin leirintäalueita ja muita leiripaikkoja esittelevä ja varauksia niille välittävä palvelu. The Dyrtin tuoreesta leirintäraportista käy ilmi muun muassa, miten leirintäalueille tehdyt varaukset todellisuudessa realisoituvat USA:ssa.

Raportin mukaan reilusti alle puolet (42,7 %) tutkimukseen vastanneista käytti kaikki vuonna 2023 leirintäalueille tekemänsä varaukset. Suurin osa perui ainakin jonkin varauksensa tai jätti vain ilmoittamatta saapumasta alueelle (no-show).

Saman raportin mukaan paikan varaaminen leirintäalueilta oli USA:ssa neljä kertaa vaikeampaa vuonna 2023 kuin vuonna 2019. Pääsyy on siinä, että leirintämatkailu on kasvattanut viime vuosina valtavasti suosiotaan, joten leirintäalueilta ja muilta leiripaikoilta ei aina löydy kaikille tilaa. Tämä taas on johtanut siihen, että monet tekevät varmuuden vuoksi varauksia jollekin seudulle, ”riittävän oikeaan suuntaan”, että heillä on paikka varmistettuna edes jollekin leirintäalueelle.

Myöhemmin reissusuunnitelmat voivat luonnollisesti elää ja yöpymään päädytäänkin jollekin toiselle paikalle. Sitten aiempi varaus perutaan myöhäisessä vaiheessa tai leirintäalueelle jätetään vain saapumatta mitään ilmoittamatta. Koska varausjärjestelmissä leirintäalue voi näkyä loppuunmyytynä, jotkut alueelle halunneet jäävät turhaan tulematta ja vaille haluamaansa paikkaa.

Huomaavaisuutta muita kohtaan, kiitos

Raportin mukaan vuonna 2023 varauksen peruneista 87,3 prosenttia perui yli 48 tunnin varoitusajalla, lähes kolmannes alle 48 tunnin varoitusajalla. Jotkut peruivat useita varauksia eri aikavälein. Lähes 15 prosenttia varauksia tehneistä jätti vain saapumasta paikalle mitään ilmoittamatta.

The Dyrtin mukaan leirintäalueiden käyttäjillä on USA:ssa usein vain vähän kannustimia perua tarpeettomia varauksia. Sen verran ongelmalliseksi asia on koettu ainakin Kalifornian osavaltiossa, että siellä on hiljattain jopa lainsäädännön kautta lähdetty edistämään sitä, että varauksia kannattaisi perua vähintään viikkoa ennen varauksen alkamista.

Kuva: The Dyrt camper Brad J.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *