Nallikari sai ensimmäisenä leirintäalueena Green Key -sertifikaatin

Oulun Nallikarin Lomakylä vastaanotti tunnustuksen ansiokkaasta ympäristötyöstä menneen viikonlopun messuilla.

Oululaiselle Nallikarin Lomakylälle on myönnetty Green Key -sertifikaatti kiitettävästä ympäristötyöstä. Sertifikaatti myönnettiin alueelle menneenä viikonloppuna Helsingin Matka 2018 -messujen yhteydessä.

– Tämän sertifikaatin hakeminen on luontainen jatkumo sille kehitystyölle, mitä olen Nallikari Lomakylässä tehnyt pitkäjänteisesti, toimitusjohtaja Sirpa Walter sanoo.

– On myös ilo olla ensimmäinen lomakylä ja leirintäalue Suomessa, joka tämän sertifikaatin on saanut. Toivottavasti voimme esimerkillämme innostaa muutkin kehittämistyöhön näiden samojen asioiden tiimoilta.

Kansainvälinen matkailualan ympäristöohjelma Green Key antaa majoitusyrityksille konkreettisen työkalun edistää kestävää kehitystä. Sertifioidut majoituskohteet ovat sitoutuneet rakentamaan kestävää matkailua. Niiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluvat muun muassa säästeliäs energian ja veden kulutus, jätteiden vähentäminen ja kierrätys, lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen, ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö sekä asiakkaiden ekologisen liikkumisen ja luontomatkailun mahdollistaminen.

Suomessa noin 70 kohdetta

Ohjelmassa on mukana jo lähes 2 700 majoituskohdetta 55 eri maassa. Green Key -merkki on voimassa aina yhden vuoden ja joka vuosi sertifioitu kohde hakee merkkiä uudestaan ja samalla raportoi edistyksestä.

Suomessa Green Keyssä on mukana jo noin 70 majoituskohdetta. Vastikään ohjelmaa on laajennettu, ja nyt hotellien lisäksi tervetulleita mukaan ovat myös pienet majoitusliikkeet, leirintäalueet ja mökkikylät. Kullekin majoitusliikkeiden ryhmälle on räätälöity kriteeristö eri tyyppisten majoitusyritysten ominaispiirteitä huomioiden.

Lisätietoja: Greenkey.fi