Pincamp saa lisävoimia – tavoitteena on olla leirintäalueiden suurin varausalusta Euroopassa

Saksalaisen ADAC-autoilujärjestön leirintäalueisiin keskittyvä Pincamp-portaali on kasvanut leirintamatkailun buumin myötä vahvasti viime vuosina. Pincampista löytyy 40 Euroopan maasta yhteensä yli 12 000 leirintäaluetta, joista noin 5500 on ADAC:n itsensä luokittelemia.

Tällä hetkellä runsaan 3000 leirintäalueen paikkojen saatavuus ja hinnat selviää sekä varaus hoituu netissä itsepalveluna Pincampin kautta.

Laadukkaiden digitaalisten palveluiden kehittäminen ja pyörittäminen on kallista, ja kustannustehokkuuden vuoksi yleensä suuruuden ekonomia jyllää kilpailussa menestymisessä. Siksi jopa mahtijärjestö ADAC katsoi Pincampin kaipaavan nyt lisävoimia, vaikka ADAC saikin kasvatettua vain kolmessa vuodessa omin voimin Pincampista Saksan suurimman leirintävarauspalvelun.

ADAC sekä sen sisarjärjestöt hollantilainen ANWB ja sveitsiläinen Touring Club Schweiz (TCS) ryhtyvät nyt yhteistyössä kehittämään Pincampista kaikkien kolmen yhteistä leirintäalustaa, johon kolmikon nykyiset leirintämatkailun digipalvelut fuusioidaan.

Tarkoitusta varten ANWB ja TCS investoivat ADAC:n Pincamp-tytäryritykseen (ADAC Camping GmbH), jonka nimeksi tulee tammikuusta 2024 alkaen Pincamp GmbH.

ADAC pysyy uudessakin yhtiössä enemmistöomistajana 52,5 prosentin osuudella, ANWB omistaa 42 prosenttia ja TCS 5,5 prosenttia. Omistajat investoivat 6,6 miljoonaa euroa varmistaakseen yhdistymisen onnistumisen ja kasvun toteutumisen myös laajemmin Euroopan markkinoilla. Pincampista on päätetty tehdä nopeasti versiot englanniksi, ranskaksi ja italiaksi.

Kuvat: Pincamp

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *