Ruotsin matkailuautoystävällisimmäksi kunnaksi valittiin Uddevalla – täällä matkailuautoilija tuntee itsensä tervetulleeksi

Ruotsalaisten matkailuautoilijoiden yhdistys Husbilsklubben.se on valinnut 57 000 asukkaan Uddevallan vuoden 2023 matkailuautoystävällisimmäksi kunnaksi.

Vuodesta 2013 alkaen jakamallaan tunnustuksella yli 16 000 jäsenen yhdistys tekee tärkeää työtä nostamalla esille kuntia, jotka ansiokkaasti kiinnittävät huomiota matkailuautomatkailun edellytyksiin.

Yhdistys perustelee noin 90 kilometriä Göteborgista pohjoiseen sijaitsevan Uddevallan palkitsemista sillä, että kunnassa selvästi ymmärretään matkailuautomatkailua. Jo aiemmin kunnassa on ollut erikseen paikkoja matkailuautoille sekä keskustassa että saaristossa, ja parhaillaan on valmistumassa uusi matkaparkki hienolle paikalle Uddevallan Gustafsbergiin. Kunnan nettisivuilta löytyy myös tietoa matkailuautoilijoille muun muassa pysäköinnistä. Kokoavana valintaperusteena on se, että matkailuautoilija tuntee olevansa tervetullut Uddevallaan.

Uudesta matkaparkista rakennetaan alkuvaiheessa 19-paikkainen. Paikalle tulee myös wc:t ja tyhjennysasema.

Kuvat: Uddevalla

Keskustelu

  1. Matti Kuosmanen

    Noin toimii etujärjestö, hienoa ruotsalaiset, olisi opin oton paikka muuan maassa muuan järjestöllä.

    Kommentoitu 0 kertaa

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *