Ruotsin tämän vuoden parhaaksi valittu matkaparkki valloittaa viihtyisyydellään

Vuoden matkaparkki -tittelin voittajasta ei jäänyt Ruotsissa mitään epäselvyyttä, sillä ykköspaikan tänä vuonna vienyt Stegeborgin matkaparkki sai lähes puolet kilpailuun nimetyille ehdokkaille annetuista äänistä.

Vajaan kolmen tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta Göteborgin suuntaan sijaitsevassa, 46 prosenttia äänistä saaneessa Stegeborgin matkaparkissa äänestäjiin vetosi erityisesti paikan viihtyisä ympäristö, kaunis luonto ja sujuvat digitaaliset varauspalvelut.

Ympäri vuoden avoinna olevassa Stegeborgin matkaparkissa on 55 paikkaa matkailuautoille ja -vaunuille, ja myöskin telttailijat ovat tervetulleita.

Matkaparkkiin voi tulla myös ilman ennakkoon verkkopalvelussa tehtyä varausta. Alueen portilla on sähköinen opastaulu, jonka kartasta näkee reaaliaikaisesti ja tarkasti vihreällä valolla osoitetut vapaat paikat. Maksu hoidetaan siinäkin tapauksessa itse suoraan järjestelmään. Tosin kesällä sekä viikonloppuisin touko- ja syyskuussa paikan voi maksaa myös alueen jäätelökioskissa.

Kaikkien paikkojen leveys on seitsemän metriä, mutta tarjolla on erilaisia pituusvaihtoehtoja – 8, 9, 10 ja 12 metriä. Kaikki paikat on varustettu sähköliitännällä.

Toiseksi eniten ääniä sai Länsi-Götanmaan läänissä sijaitseva matkaparkki Lilla Stigen (28 % äänistä), kolmanneksi tuli Tängerdalens Camping & Café Taalainmaalla (22 % äänistä). Husbil & Husvagn -lehti on järjestänyt kilpailun jo 12 vuotta peräkkäin, ja tuloksen ratkaisevat lehden lukijat. Viime vuonna voittaja oli norrbottenilainen Jävre.

Keskustelu

  1. Päivi Kojola

    Olen kuullut tästä paikasta vain hyvää ruotsalaisilta ystäviltäni. Tänne on päästävä kunnes Corona virus rauhoittuu ja ihmiset ovat ottaneet kaikki rokotukset.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.