Ruotsissa leirintäalueet ovat huikean suosittuja

Kesä–elokuussa jo lähes puolet kaikista turistien yöpymisistä Ruotsissa tulee majoittumisesta leirintäalueella.

Ruotsin leirintäalueilla on ollut taas vahva kesäsesonki SCR Svensk Camping -järjestön tuoreen tutkimuksen mukaan.

81 prosenttia järjestön jäsenenä olevista leirintäalueista ilmoitti, että heillä tämä kesäkausi oli viime vuotta parempi tai vähintään yhtä hyvä.

Lähes 40 prosentilla leirintäalueista yöpymiset ovat kasvaneet yli 5 prosentilla. Runsas puolet ilmoitti tutkimuksessa, että eniten kasvua tuli matkailuautoilla saapuneiden yöpymistä.

SCR arvioi koko vuoden yöpymisten kasvun Ruotsissa vuonna 2019 olevan 2–3 prosenttia. Jos yöpymiset jatkuvat tähän tahtiin myös vuoden lopulla, alalla päästään juhlimaan uutta ennätysvuotta.

– Viime vuonna Ruotsin leirintäalueilla oli ensi kertaa yli 16 miljoonaa yöpymistä, ja nyt se ennätys näyttäisi menevän uusiksi jo tänä vuonna. Luonto, vapaus ja leirintäalueiden sijainti, nämä asiat asiakkaamme nostavat usein esiin leirintälomailun parhaina puolina, sanoo SCR Svensk Campingin vt. toimitusjohtaja Peter Jansson.

Kesä–elokuussa yli 40 prosenttia kaikista kaupallisista yöpymisistä Ruotsissa tapahtuu leirintäalueilla. Se tarkoittaa, että leirintäalueilla on tuolloin lähes yhtä monta yöpymistä kuin hotelleissa, mökkikylissä, retkeilymajoissa ja vuoramökeissä yhteensä.

– Hyvä leirintäalueiden tarjonta on edellytys kesäkauden menestyksekkäälle turismille useimmille matkailukohteille. Me näemme nyt myös matkailuautomatkailun kasvun jatkuvan vahvana. Nykyään meillä on yli kaksikertaisesti se määrä matkailuautoissa yöpymisiä kuin vuonna 2010. Se auttaa myös sesongin pidentämisessä, Peter Jansson sanoo.

SCR Svensk Camping on Ruotsin leirintäalueiden ja mökkiyrittäjien etujärjestö, joka muun muassa pyörittää Ruotsin suosituinta leirintäalueiden varauspalvelua Camping.se.