Tampere kaavoittaa asuntoja Härmälään – uusi leirintäalue nousisi Niihamaan

Härmälän leirintäalue Tampereella on muuttumassa asuntoalueeksi. Leirintämatkailijat ohjattaisiin jatkossa kaupungin koillispuolelle.

Tampere on muuttamassa Härmälän leirintäalueen tienoota asuntoalueeksi. Kaupungin yhdyskuntalautakunta hyväksyi huhtikuun lopulla osaltaan kantakaupungin yleiskaavan.

Härmälästä uudelle alueelle olisi linnuntietä matkaa toistakymmentä kilometriä.

Yleiskaavaehdotuksessa uusi paikka leirintäalueelle on osoitettu Alasjärven pohjoisrannalta Niihamassa.

– Kyllä näin isossa kaupungissa täytyy leirintäalue olla. Jos Härmälästä luovutaan, on tärkeää, että voidaan osoittaa korvaava paikka, sanoo yleiskaavapäällikkö Pia Hastio Aamulehdessä.

Kauppi-Niihaman alueella on valmiiksi jo erilaisia liikunta- ja vapaa-ajanpalveluita. Myös liikenneyhteydet ovat hyvät. Tarkemmat suunnitelmat uudesta alueesta tehdään myöhemmin.

Vuokrasopimus voimassa 2020 loppuun

Härmälän leirintäalue sijaitsee kaupungin omistamalla maalla Pyhäjärven rannalla. Kuuden hehtaarin kokoinen alue on vuokrattu Suomi Camping Oy:lle. Tämänhetkinen vuokrasopimus on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Härmälän leirintäalue avaa ovensa ylihuomenna perjantaina. Alueella on kahvila-pizzeria, kesäkioski, rantasaunoja, uimaranta, minigolf ja beach volley -kenttä.

Suomi Camping pyörittää leirintäalueita myös Heinolan Heinäsaaressa sekä Porin Yyterissä.