Muutkin kuin ammattiautoilijat pääsevät varoittamaan tiellä olevista poroista

Porokello varoittaa korkeasta porokolaririskistä, ei yksittäisen poron sijainnista.

Porokello-sovellus on antanut autoilijoille varoituksia tiellä liikkuvista poroista noin kolmen vuoden ajan, yhteensä yli 400 000 kertaa.

Porokello-projektin tavoitteena on puolittaa vuosittaisten noin 4 000 porokolarin määrä. Eniten porokolareita tapahtuu marras-joulukuussa.

Tähän asti varoituksia poroista ovat voineet tehdä vain ammattiautoilijat, porotalouden edustajat sekä paljon ammatikseen ajavat autoilijat.

29.6.2019 alkaen myös tavalliset poronhoitoalueiden teillä liikkujat voivat paitsi vastaanottaa myös tehdä varoituksia muiden autoilijoiden liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Oikeuden antaa porovaroituksia saa rekisteröimällä sovelluksen valikon kautta.

Varoitus on voimassa puoli tuntia

Käynnistämällä Porokellon ennen ajoa varoitukset tulevat automaattisesti puhelimeen. Porovaroitus on voimassa puoli tuntia ja se toimii 750 metrin säteellä varoituspaikasta.

Porokello-sovelluksen käyttäjiä on jo kymmeniä tuhansia.

Uudistuksen toivotaan lisäävän annettavien varoitusten määrää etenkin arkisin kello 16 jälkeen ja viikonloppuisin.

Ilmainen sovellus on ladattavissa Android- ja iOS-älypuhelimien sovelluskaupasta. Porokello toimii myös uusimmissa navigaattoreissa ja V-Traffic-palvelua käyttävissä autojen integroiduissa navigointijärjestelmissä.