Norjalainen matkailuautoilija joutui lumitöihin – 500 kiloa lunta katolla ajon aikana

Moni lumitöitä lihasvoimin tehnyt tietää, että lumi voi olla toisinaan yllättävän painavaa. Lumen ja jään tuoma lisäpaino kannattaa muistaa myös silloin, jos matkailuajoneuvon suurin sallittu kokonaispaino on muutenkin vaarassa ylittyä ja johtaa ylipainoon.

Bobilverden-julkaisu siteeraa Kongsvingerin kaupungissa ilmestyvässä paikallisessa Glåmdalen-lehdessä kerrottua tapausta, jossa tieviranomainen Statens Vegvesen oli ollut tarkastamassa paikkakunnalla autojen talvikelpoisuutta. Osa autoista napattiin tarkempaan tarkasteluun myös painon osalta.

Erään karavaanarin tarkempaan syyniin otettu matkailuauto oli jäänyt puhdistamatta kunnolla lumesta ennen tien päälle lähtemistä. Auto punnittiin ensin lumikuormassaan, sitten kuljettaja joutui poistamaan lumet, ja auto punnittiin uudestaan. Vaaka kertoi, että auton katolla olleella lumella oli ollut painoa 500 kiloa.

Lehteen haastateltu tieviranomaisen edustaja muistutti lumen katolta poistamisen tärkeydestä myös siltä kannalta, että sulamaan alkava lumi voi jarrutettaessa liukua katolta alas tuulilasiin ja siten estää yllättäen näkyvyyden.

Keskustelu

  1. Amir Näveri

    Niin 10cm kerros vanhaa kevätlunta voi painaa katolla noin 40kg/ neliömetri!

    Kommentoitu 0 kertaa

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *