Manamansalon retkeilymahdollisuuksia parannetaan

Oulujärven retkeilyalueella aloitetaan ensi vuonna pitkän aikavälin kehitystyö. Metsähallitus suunnittelee uusia retkeilyreittejä erityisesti Manamansaloon, joka on peräti 76 neliökilometrin pinta-alallaan Oulujärven suurin saari.

Lisää kunnolla merkittyjä reittejä on tulossa sekä patikoijille että pyöräilijöille. Manamansalon leirintäalueen läheisyyteen rakennetaan uusi päälähtöpiste pysäköintialueineen ja satamiin lisätään infotauluja. Samassa yhteydessä tarkastellaan myös vesiretkeilyn reitistöä.

– Oulujärven retkeilyalue on todella hieno kokonaisuus ja siellä on paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia. Haluamme luoda sinne uusia reittejä ja palveluita, ohjata ihmisiä liikkumaan uusiin paikkoihin ja tehdä aluetta paremmin tunnetuksi. Myös Oulujärven retkeilyalueen talviaikaisen käytön mahdollisuuksia on tarkoitus kartoittaa, sanoo tiedotteessa kenttäpäällikkö Hannele Kytö Metsähallituksen Luontopalveluista.

Metsähallitus on jo tänä kesänä tehnyt paljon rakennustöitä Oulujärvellä ja retkeilyrakenteet on nyt pääosin kunnostettu.