Pallastunturin vanha luontokeskus puretaan – tilalle saadaan uusi rakennus

Muoniossa Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa sijaitsevan Pallastunturin luontokeskuksen rakentamiseen on saatu 1,6 miljoonan euron rahoitus. Sen turvin on tarkoitus rakentaa uusi kompakti luontokeskus ja purkaa vanha.

Alun perin Pallastunturin vanha luontokeskus piti remontoida viime vuoden aikana. Sisäilmaongelmat osoittautuivat kuitenkin niin mittaviksi, ettei suunniteltua remonttia kannattanut toteuttaa.

Vanhaa rakennusta pienemmän ja uusia toimintakonsepteja sisältävän luontokeskuksen suunnittelu alkaa välittömästi. Uuden luontokeskuksen valmistumisaika selviää suunnittelun yhteydessä.

Pallastunturin luontokeskus oli yksi Suomen ja Pohjoismaiden vanhimmista luontokeskuksista. Luontokeskus sijaitsee käyntimääriltään Suomen suosituimmassa Pallas–Yllästunturin kansallispuistossa, jossa viime vuonna oli 594 300 käyntiä. Pallastunturin luontokeskus on opastanut ja palvellut muun muassa Hetta–Pallas-vaellusreitin retkeilijöitä.

Luontokeskuksissa annetaan retkeilyneuvontaa, ja luontokeskuksien näyttelyt esittelevät paikallista luontoa ja kulttuuria. Tällä hetkellä asiakaspalvelua Pallastunturilla saa puhelimitse. Lähimmät auki olevat luontokeskukset ovat Tunturi-Lapin luontokeskus ja Yllästunturin luontokeskus Kellokas.

Lähde: Metsähallitus