Repoveden kansallispuistossa turvaudutaan ylitysveneeseen – Lapinsalmen riippusillalle ei asiaa

Vielä muutama kuukausi sitten uskottiin, että tammikuun puolivälissä suljettu Lapinsalmen riippusilta saataisiin avattua kesäkuussa Repoveden kansallispuiston retkeilijöiden käyttöön. Näin ei käy. Selvitysten perusteella kova tuuli voi aiheuttaa siltaan vaurioita, eikä siltaa ole turvallista käyttää.

Metsähallituksen Luontopalvelut ja Kouvolan kaupunki päättivät järjestää ylitysveneen kuljettamaan retkeilijöitä Lapinsalmen yli ajalle 1.6.–31.8. Ylitysvene kulkee kesäkuussa lauantaista sunnuntaihin klo 10–18, heinäkuussa joka päivä klo 10–18 ja elokuussa lauantaista sunnuntaihin klo 10–18.

Ylitysveneellä on oma kuljettaja, joka ajaa venettä voimakkaasti virtaavan Lapinsalmen yli edestakaisin. Veneeseen mahtuu kerrallaan 12 henkilöä, ja matka kestää vain muutaman minuutin.

– Tavoitteena on vähentää ruuhkia Ketunlossin vetolautalla ja varmistaa turvallisuus. Tietomme on tullut tapauksia keväältä, että käyttökiellossa olevalla sillalla on kuljettu. Olemme käyneet viemässä sillan porteille lisää esteitä, ettei kukaan pääse ylittämään Lapinsalmea riippusiltaa pitkin, sanoo tiedotteessa tuoteomistaja Tero Mustonen Metsähallituksen Luontopalveluista.

Mustonen kertoo Ketunlossiin puolestaan mahtuvan kerralla vain 8–10 henkilöä, ja vilkkaana aikana omaa vetolauttavuoroa voi joutua odottamaan pitkäänkin.

Lapinsalmen ylitysvene ja Ketunlossi ovat ainoat vaihtoehdot päästä Lapinsalmen parkkipaikalta syvemmälle kansallispuistoon. Retkeilijöitä kannustetaan saapumaan kansallispuistoon Tervajärven tai Saarijärven pysäköintipaikkojen kautta, joista kansallispuiston reiteille pääsee sujuvasti.

Korjattu alkuperäistä tietoa klo 10:51: ylitysvene kulkee kesäkuussa ja elokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin, ei perjantaista sunnuntaihin.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *