Urho Kekkosen kansallispuisto sai näyttävän maamerkin – uudella lähtöportilla tärkeä tieto on esillä siellä, missä reitit alkavat

Urho Kekkosen kansallispuisto on saanut Saariselälle uuden lähtöportin, jolta retkeilijät saavat ajankohtaiset tiedot kansallispuistossa liikkumiseen.

Lähtöportti on suunniteltu itsessään nähtävyydeksi, jotta kansallispuisto näkyisi alueella aiempaa paremmin ja tavoittaisi myös alueella liikkuvat kansainväliset matkailijat.

Lähtöportilta löytyy tietoa kansallispuiston luonnosta, reiteistä sekä käytännön ohjeita luonnonsuojelualueella jalan, hiihtäen, lumikenkäillen tai pyöräillen liikkuville. Diginäytöillä pyörii retkeilijöille suunnattua ajankohtaista ja päivittyvää tietoa esimerkiksi latujen kunnossapidosta.

Ulkomaalaiset turistit saapuvat tunturiin usein liian kepeissä vaatteissa. Pukeutumisohjeiden selkeyteen ja havainnollistaviin kuviin on kiinnitetty lähtöportilla erityistä huomiota, jotta lämpimien vaatteiden tärkeyden ymmärtäminen ei jäisi kielimuurista kiinni.

Retkeilijöitä muistutellaan myös siitä, että matkapuhelimien kenttä katoaa kairassa nopeasti. Kartta kannattaa olla mukana paperisena, koska kännyköistä voi pakkasella nopeasti huveta myös akku.

Urho Kekkosen kansallispuisto on käyntimääriltään Suomen toiseksi suosituin. Viime vuonna käyntejä oli 405 400. Saariselän alueen matkailu on kansainvälistä: puolet yöpymisistä tulee kansainvälisistä matkailijoista.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *