Uusi opas perehdyttää Pohjois-Norjan kansallispuistojen retkeilymahdollisuuksiin

Karttakeskuksen julkaisema teos vie Pohjois-Norjan 17 kansallispuistoon tutustumaan muun muassa niiden poluttomiin erämaihin, vuonojen vihreisiin rinteisiin, vesiputouksiin ja tunturijärviin.

Pohjois-Norjan kansallispuistot -nimiseen kirjaan on koottu retkeilyideoita ja ohjeita. Joka puistosta esitellään sen historiaa, luontoa, lajistoa ja retkeilymahdollisuuksia.

Teoksen kirjoittajat ja kuvaajat, Norjassa Reisan kansallispuiston portilla asuvat Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä esittelevät puistojen keskeiset retkeilijän palvelut, tuvat ja reitit sekä antavat vinkkejä päiväretkille ja pidemmille vaelluksille.

Kirjassa on saapumisohjeet puistoon eri suunnista ja eri vuodenaikoina sekä luetellaan alueelta saatavilla olevat kartat maastossa liikkumiseen. Kirjassa on myös yleisiä ohjeita Norjaan vaellusta suunnitteleville.

Jokaisen kansallispuiston yhteydestä löytyvät tupien, nähtävyyksien ja pysäköintipaikkojen koordinaatit. Kirjassa on myös lisätietoa antavien nettisivustojen osoitteita. Joka puistosta olevaan karttaan on merkitty kirjassa mainitut kohteet, pysäköintipaikat ja tuvat.

Kirjoittajat harrastavat kalastusta ja retkeilevät koiran kanssa, joten kirjasta voi saada myös esimerkiksi vinkkejä kalareissujen suunnitteluun.

– Tunturikalastajalle suosittelemme erityisesti Rohkunborrin erämaista osaa sekä Øvre Dividalin ja Saltfjellet-Svartisenin kansallispuistoja. Kesäaikaan rinkkavaeltaja voisi puolestaan suunnata esimerkiksi Junkerdalenin kansallispuistoon tai haastaa itsensä Lomsdal-Vistenin poluttomassa erämaassa. Øvre Pasvik soveltuu erityisen hyvin kanoottimelojille, Sanna Häkkänen opastaa tiedotteessa.

Kuvat: Sanna Häkkänen ja Oula Niemelä

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *