Uutuuskirja auttaa löytämään Lapin tuntureilta omaan vaelluskokemukseen ja retkeilysuunnitelmaan sopivat kohteet

Tunturit tutuiksi – Retkeilijän opas -kirja esittelee Suomen Lapin tuntureita retkeilijän näkökulmasta. Kirjassa kerrotaan yli 60 kohteen luonnosta, historiasta, maastosta ja sen haasteista sekä merkittävimmistä nähtävyyksistä niin tunturilla kuin lähiseuduillakin.

— Olen kerännyt kirjan aineistoa jo viiden vuoden ajan ja oli hienoa päästä kertomaan tuntureista kiinnostuneille ulkoilmaihmisille erilaisia tapoja, miten omassa tunturiharrastuksessa pääsee etenemään kohti uusia haasteita. Lapin lumo ei nimittäin päästä otteestaan, kun sen valtaan on joskus joutunut, tietokirjailija Pepe Forsberg sanoo uuden teoksensa tiedotteessa.

Mukana on paljon helpomman tason tuntureita, joiden huiputus ei vaadi erityisvarusteita tai pitkää retkeilykokemusta.

Teoksessa esitellään myös Suomen yli 1000-metristen huippujen vaellusmahdollisuuksia sekä muita kokeneen ja hyväkuntoisen vaeltajan reissuja.

— Kirjan erikoisuus on tuntureiden vaikeusasteiden pisteytys ja ohjeita siitä, miten eri tasoisten tuntureiden huiputus onnistuu. Tunturireittejä on helpoista nousuista erittäin vaativiin vaelluksiin. Palkintona on upeita maisemia, jotka piirtyvät onnellisille verkkokalvoille ja jäävät elämään ikuisina tunturimuistoina, Forsberg sanoo.

160-sivuisen kirjan jokaisesta kohteesta on kartat, joille on merkitty reittiehdotuksia ja alueen palveluita ja nähtävyyksiä helpottamaan oman retken suunnittelua.

Lähde: Karttakeskus