Uutuusteos esittelee yli 120 reittiehdotusta Lapin erämaissa – yhteensä niistä kertyy kilometrejä lähes 10 000

Karttakeskuksen julkaisema Vaeltajan erämaat -kirja perustuu Jouni Laaksosen pitkään kokemukseen. Teos johdattaa vaellukselle Suomen Lapin 19 laajimpaan kairaan. Muotkatuntureista, Koilliskairasta, Lemmenjoesta, Pöyrisjärvestä ja monesta muusta tiettömien taipaleiden retkikohteesta kerrotaan luonnon ja kulttuurihistorian ominaispiirteet sekä vaellusmahdollisuudet.

– Kautta Suomen on hienoja retkikohteita, mutta laajoja lähes luonnontilaisia alueita on ainoastaan pohjoisimmassa Lapissa. Erämaat ovat parasta, mitä Suomi tarjoaa vaeltajalle. Vaeltajan erämaat on täsmäopas niihin, Jouni Laaksonen sanoo tiedotteessa.

– Omien vaellusteni pohjalta ehdotan kirjassa noin 120 erilaista vaellusta, joka puolelle erämaita. Toki omat ajoittaiset huonot reitinvalintani olen kirjaan korvannut paremmilla. Kirja perustuu vahvasti omakohtaiseen vuosikymmenien kokemukseen. Totta kai olen lukenut ja kysellyt ja selvittänyt tietoja kaikkialta, mutta ennen muuta asiantuntemus syntyy itse erämaita ristiin rastiin kulkemalla.

Teoksessa esiteltävistä reittiehdotuksista kertyy vaellettavaksi kilometrejä yhteensä lähes 10 000. Eripituisia vaihtoehtoja on sekä sulan maan ajan että talven vaelluksille.

192-sivuisessa retkeilyoppaassa on yleiskartat jokaisesta erämaasta helpottamassa retkien suunnittelua, mutta maastoon tarvitaan erilliset tarkemmat kartat. Kirjan kartoille on merkitty kaikki kirjassa mainittavat reitit, autiotuvat ja muut retkeilijän palvelut sekä muuta lisätietoa.

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *