Vuoden retkikohde 2019 -kisa käynnissä

Vuoden retkikohde 2019 -kilpailu on käynnistynyt ehdokasasettelulla. Tämänkertaisen kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit. Ehdotuksia Suomen parhaaksi retkikohteeksi voivat jättää kaikki retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneet. Voittajakohde palkitaan 5000 euron stipendillä.

Kilpailussa haetaan reittikokonaisuutta, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu – ei päällystetyistä pyöräteistä. Reitillä pitää myös olla retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa.

Ehdotuksia Vuoden retkikohteeksi voi jättää kuka tahansa retkeilystä, pyöräilystä tai kotimaan matkailusta kiinnostunut täällä. Jokainen voi ehdottaa useampaakin retkikohdetta. Ehdokasasettelu päättyy keskiviikkona 14. marraskuuta 2018.

Retkeilyalan ammattilaisista koostuva raati valitsee ehdokkaiden joukosta kymmenen finalistia. Kohteiden arvioinnissa raati painottaa pyöräilymahdollisuuksien lisäksi kohteen saavutettavuutta, palveluita ja monipuolisuutta.

Palkinto jaetaan nyt jo 15. kerran. Viime vuoden teemana oli geologiset kohteet ja tittelin voitti Rokuanvaara.