Ford-pohjainen Southvanin retkeilyauto joustaa erittäin monenlaisiin tarpeisiin

Harva retkeilyauto markkinoilla on oikeasti tehty sillä lähtökohdalla, että auton pitää toimia pikkubussina henkilökuljetuksiin, pakettiautona tavaroiden kuljettamiseen mutta myös kunnon retkeilyautona reissuissa. Sellainen on baijerilaisen Southvan-yrityksen tekemä Allrounder-matkailuauto.

Joustavuus ja monikäyttöisyys on sitä luokkaa, että Allrounderia kuvaillaan usein retkeilyautojen Sveitsin armeijan linkkuveitseksi.

Southvan rakentaa Allrounderinsa 2-litraisen, 129 hevosvoimaisen Ford Transit Custom Trend -dieselauton pohjalle. Pituutta autolla on kompaktit 497 senttimetriä. Allrounder on erikseen saatavissa myös Ford Transit Connect Trail -mallille tehtynä.

Allrounder pystyy enimmillään tarjoamaan istuinpaikat jopa yhdeksälle matkustajalle, joista useiden pitää tosin siinä tapauksessa olla lapsia. Esimerkiksi kolmenistuttavalle takapenkille ei oikeasti mahdu kolmea aikuista. Vakiokokoonpanossa tulee istuinpaikat kuudelle henkilölle, ja jokainen lisäistuin on ostettava erikseen.

Istuimien paikkaa voidaan vaihdella tilatarpeiden mukaan varsin vapaasti kiskojärjestelmän ansiosta. Kun autossa tarvitaan kuljetustilaa vaikkapa kookkaille harrastusvälineille, kuten maasto- tai moottoripyörille, ylimääräiset penkit voidaan helposti nostaa pois autosta ja jättää kotiin.

Makuupaikkoja on enimmillään neljälle. “Alhaalla” oleva vuode on vain 114 senttiä leveä, ylhäällä kattoteltassa vuoteella on leveyttä 125 senttiä. Kesällä moni saattaa mielellään hakea vielä lisää nukkumistilaa pystyttämällä auton viereen tavallisen teltan.

Auto on suunniteltu poikkeuksellisen vahvasti erikseen myytävän, kuljettajan istuimen taakse sijoittuvan keittiömoduulin toimivuuden asettamilla reunaehdoilla. Näppärästä ja kaiken oleellisen tarjoavasta keittiöstä on myynnissä kaksi esimerkiksi jääkaapiltaan eroavaa versiota.

Yhteistä on se, että keittiö tarjoaa runsaasti erilaisia kääntyviä ja ulosvedettäviä tasoja. Keittiömoduulista saa vedettyä esiin jopa toimistotason etätyöläiselle.

Koko keittiö kääntyy näppärästi sivuovesta myös ulkokeittiöksi. 35 kiloa painava keittiö voidaan sekin helposti jättää pois matkasta, jos sen viemää tila tarvitaan enemmän muuhun käyttöön.

Lähde ja kuvat: Southvan

Keskustelu

  1. Ihan asiallinen paketti päivän kahden reissulle. Ei toimi pidemmillä matkoilla varustelu aikas kehno, on väkisin riippuvainen palveluista.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.