Halusivat sitten valmistaa Fiat Doblòn pohjalle alkovimallisen matkailuauton

Etenkin Etelä- ja Itä-Euroopassa liikkuu jonkin verran pienen Fiat Doblò -pakettiauton alustalle viriteltyjä matkailuautoja. Kompaktia Fiat Doblòa valmistetaan muun muassa Turkissa, joten on luontevaa, että Doblòon on tarttunut turkkilainen Hotomobil-yritys. Caravan-lehti on aiemmin kertonut Hotomobilin retkeilyvaunusta.

Hotomobilin ja Fiat Professionalin yhdessä kehittämän Hotomobil Ronin XL -nimisen mallin alustana on avolavamallinen Fiat Doblo Work Up, johon Hotomobil joutuu tekemään vain minimaalisesti muutoksia lasikuitumonokokkina tekemänsä korin istuttamiseksi paikalleen.

Autossa kiinnittää huomiota sen kokonaiskorkeus 2,57 metriä, sisällä korkeus on 1,91/1,82 metriä. Pituutta autolla on 5,40 ja leveyttä 1,95 metriä.

Ronin XL:ssä on muun muassa minikeittiö, suihku/vessa ja neljälle hengelle mitoitetussa istuinryhmässä tilava pöytä. Sisälle on yritetty saada mahdutettua liikaakin, sillä ainakin kuvien perusteella autossa näyttää ahtaalta.

Ahtautta on yritetty kampittaa muun muassa alkovilla ja sinne sijoitetuilla kahden aikuisen varsinaisilla makuupaikoilla (1,90 x 1,35 m).

Ihan kaikille ei välttämättä olisi tullut mieleen tehdä alkovimallia Doblòn pohjalle, mutta niin vain Hotomobil Ronin XL on myynnissä, myös EU:n alueella.

Makuupaikkoja autossa on nippa nappa neljälle, sillä kapeahko lisämakuupaikka (1,90 x 1,25 m) saadaan tehtyä istuinryhmän kohdalle. Turvavyöllä varustettuja istuinpaikkkoja on kuitenkin vain kolmelle, ja käytännössä kyseessä on kolmen hengen reissaamiseen soveltuvasta autosta.

Vakiona Ronin XL on vaatimattomasti varusteltu. Ilmastointi (Truma Compact Plus) ja jopa jääkaappi on lisävaruste (90-litrainen Thetfort). Optiona Hotomobil mainostaa myös muun muassa kannettavaa wc-istuinta, Truman-vedenlämmitintä ja Eberspächerin diesellämmitintä.

Lähde ja kuvat: Hotomobil

Keskustelu

  1. Markus K.

    Joskus pienikin on kaunista, mielestäni varsin onnistunut ulkonäöllisesti. Koeajohan sen paljastaa kuinka koville doblo joutuu alkovilla.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.