Hollantilaiset palkitsivat Bürstnerin matkailuauton ja Dethleffsin vaunun

Hollantilainen ANWB-järjestö julkisti valintansa Vuoden matkailuautoksi ja Vuoden matkailuvaunuksi.

Jo vuonna 1883 perustetulla ANWB:llä (The Royal Dutch Touring Club) on 4,4 miljoonaa jäsentä, ja sen myöntämillä tunnustuksilla on painoarvoa. Tänä vuonna autoilu- ja liikennejärjestö ANWB julkisti valintansa Utrechtissä järjestetyillä maan suurimmilla caravan-messuilla.

Vuoden matkailuautoksi valittiin puoli-integroitu Bürstner Lyseo M Harmony Line 660. Vuoden matkailuvaunu on Dethleffs Nomad 490 BLF.

Valinta tehtiin kahden erillisen raadin näkemyksien perusteella. Valintaperusteissa painottui matkailuajoneuvon innovatiivisuus. Muita valintakriteereitä olivat muun muassa varustelu, viimeistely, materiaalit ja hinta-laatusuhde.

Tuomariston mieleen oleva Bürstner Lyseo M Harmony Line 660 -malli perustuu Mercedes Sprinteriin, ja autossa on rutkasti turvavarusteita vakiona. Karavaanari voi ottaa seitsemän metriä pitkään malliin 450 kiloa omaa kuormaa, joten heti ei suurin sallittu paino ylity. Kehuja tuli muun muassa kylpyhuoneesta, joka muuntuu peiliseinää kääntämällä erilliseksi tilavaksi suihkutilaksi.

Palkitsemassaan Dethleffs Nomad 490 BLF -matkailuvaunumallissa tuomaristo kehui muun muassa pohjaratkaisua, tilavaa ja hyvin varusteltua keittiötä sekä ranskalaista sänkyä. Tuomariston mieleen oli myös se, että tumma puumateriaali oli nyt sisustuksessa korvattu moderneilla ja valoisilla sävyillä. Myös valaistusratkaisu sai kehuja.

Palkitsemisperusteissa tuomaristo maalaili Bürstner Lyseo M Harmony -matkailuauton suorastaan huokuvan rentouttavuutta luksusvarustelunsa ansiosta.
Tälle vuodelle Dethleffs uudisti Nomad-vaunumallia kunnolla, ja lopputulos oli hollantilaisen raadin makuun.