Jenkkifirman matkailukori kulkee tavallista näppärämmin avolava-auton kyydissä

Vasta taipaleensa alussa olevilta yrityksiltä nähdään usein kiinnostavia tuotteita. Jenkkifirma Cube Series lähti hakemaan matkailukoreihin omaa näkökulmaa.

Cube Series -yrityksen tuoma vaihtoehto ei kulje totutusti korkeana ”pakettina” avolava-auton lavalla. Alumiinista ja komposiittimateriaaleista tehty laajeneva matkailukori on kovaseinäinen ja -kattoinen, mutta taittuu silti sujuvasti kasaan kuljetusta varten.

Alemmat sivuseinät sekä katto avautuvat ja sulkeutuvat sähköisesti napin painalluksella. Päätyseinät työnnetään paikoilleen käsin. Yrityksen mukaan avaaminen ja sulkeminen vievät alle kaksi minuuttia.

Suljettuna matkailukorin korkeus on vain 1,13 metriä, joten vaikkapa Toyotan tai Fordin pick-up-auton lavallakin korkeus mahdollistaa ajamisen tavallisiin autotalleihin, ja vaikkapa leirintäpaikalle monien isojen puiden oksien alitse. Tienpäällä tavallista matalampi matkailukori tuo säästöä polttoaineen kulutukseen.

Minikeittiössä on perusvarustuksena muun muassa kaksiliekkinen liesi, pesuallas, 48 litran jääkaappi ja mikroaaltouuni. Varustukseen kuuluu myös 79,5 litran raikasvesisäiliö.

Pöydän ympärillä oleville penkeille mahtuu istumaan yhteensä neljä reissaajaa. Ruokailutilasta saadaan tehtyä yöksi 112 x 203 senttimetrin kokoinen vuode kahdelle. Oven vieressä olevan ”ylimääräisen” penkin sisällä on paikka wc-istuimelle.

Vaikka firman ja tuotteen nimessä lukee Cube, alaspäin kapenevana tuote ei ole kokonaisuutena kuution muotoinen. Leveyttä, pituutta sekä avattuna kokonaiskorkeutta matkailukorilla on noin 2,3 metriä.

Täysin varusteltunakin on painoa hienosti vain 544 kiloa.

Kuvat: Cube Series