Karmann Duncan on Ford Transit Custom -pohjainen kompakti retkeilyauto

Karmann on esitellyt kaksi nostokattoista Duncan-nimistä retkeilyautouutuutta, joiden Karmann uskoo kiinnostavan paitsi alalle tullutta nuorempaa väkeä, myös näppärän kokoista retkeilyautoa lomareissujen lisäksi vaikkapa monikäyttöiseksi ykkös- tai kakkosautoksi harrastuksiin ja arkisiin kauppareissuihinkin etsiviä.

Etuvetoinen Karmann Duncan 495 on 497 senttiä pitkä. Istuinpaikka löytyy kaikkiaan viidelle reissaajalle ja nukkumispaikat neljälle, kuten isommassakin mallissa. Vuode (187 x 114 cm) syntyy penkistä, ja kun nostokatto avataan, tarjolla on toinen vuode kahdelle nukkujalle, kooltaan 200 x 120 senttiä. Sisäkaton korkeus on 140 senttiä, mutta nostokatto avattuna sisäkorkeutta on 200–203 senttimetriä.

Varustelultaan kumpikin Duncan-malli on varsin samanlainen. Keittiössä on 2-liekkinen liesi, 42 litran jääkaappi ja pakastelokero. Tuorevesisäiliön koko on 50 litraa, isommassa 535-mallissa tosin 10 litraa vähemmän. Kummassakin Duncanissa on Truman diesellämmitin. Moottorissa on vaihtoehtoina valittavissa 105 ja 170 hevosvoimaa.

Niin leveyttä kuin korkeutta malleilla on 2,08 metriä. Kahden pohjaratkaisun olennaisin ero on siinä, että Karmann Duncan 535 -autolla on pituutta 534 senttimetriä. Tähän malliin on pituutensa ansiosta saatu mahdutettua myös pieni kylpyhuone/vessa. Duncan 535:ssa on irrotettava pöytä, joka voidaan helposti nostaa myös ulkokäyttöön. 535:n penkin tilalle voidaan valita kaksi erillistä istuinta.

Lähde ja kuvat: Karmann-Mobil

Keskustelu

  1. ilkka verhola

    Onko lattialämmitys ja kaksi virtapiiriä asuintila /ajoneuvo.
    Neliveto kiinnostaa ja vetokoukku.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.