Kauppa käy – matkailuvaunuja myyty jo enemmän kuin koko viime vuonna

Uusien matkailuautojen ja -vaunujen myynnissä tehtiin elokuun paras myyntitulos kahteen vuoteen.

Uudet matkailuautot ja -vaunut tekivät elokuussa kauppansa. Tänä vuonna kuukausitason ennätyksiä on tehty jo useita, mikä näyttäisi nostaneen toimialan kestävälle kasvu-uralle. Matkailuvaunuja on myyty jo enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä.

Elokuussa myytiin yhteensä 156 matkailuajoneuvoa, joka on 35 (28,9 prosenttia) enemmän kuin vuoden 2016 vastaavana ajankohtana. Alkuvuoden kokonaismyynti (1 499) on yli 17 prosenttia suurempi edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Matkailuvaunuja merkittiin rekisteriin elokuussa 60 kappaletta, joka on yhdeksän enemmän kuin vuosi sitten. Kumulatiivinen myynti on 17 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Markkinajohtaja on saksalainen Hobby, toisena slovenialainen Adria ja kolmantena ruotsalainen Kabe.

Autoissakin roima lisäys

Matkailuautoja ensirekisteröitiin elokuussa 96, jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 27
kappaletta (+37,1 prosenttia). Tammi-elokuun myynti on jo runsaat 17 prosenttia edellisvuoden vastaavaa ajankohtaa suurempi.

Slovenialainen Adria on markkinajohtaja. Toisena on saksalainen Bürstner ja kolmantena saksalainen Hobby.

Retkeilyautojen osuus ensirekisteröidyistä matkailuautoista on edelleen noin viidennes. Saksalainen Roadcar on eniten myyty retkeilyauto.

Lahdessa 15.-17. syyskuuta järjestettävät Caravan-messut on toimialan suurin tapahtuma, jossa esitellään jälleen paljon uusia mallisarjoja. Messujen jälkeisenä viikonloppuna 23.-24. syyskuuta on monessa caravan-liikkeessä liikkuvien kotien näyttely.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry