Laatikko avolavalle ja reissuun

Avolava-autojen lavalle on kauan soviteltu mitä erilaisempia ratkaisuja matkailijoiden ja retkeilijöiden tarpeisiin. Jenkkifirma Talus Expedition Gear lähestyy lavan täyttämistä omalla, hieman erilaisella konseptilla.

Alumiinista tehty Talus VenturePack -tuote sujahtaa nopeasti pick-up-auton lavalle silloin, kun matkakuume alkaa polttelemaan, ja reissun jälkeen lava vapautuu taas hetkessä muihin kuljetustarpeisiin.

Kokoonpanosta ja koosta riippuen noin 240–340 kiloa painava VenturePack tarjoaa reissaajalle paljon hyödyllistä laatikkomaiseen ratkaisuun tehtynä. Mukana kulkevat näppärästi keittiö, vesipiste, säilytystilat, virtajärjestelmä, kaasupullot…

Toisin kuin moni muu avolavaa hyödyntävä ratkaisu VenturePack ei kuitenkaan tarjoa vakiona reissaajalle kattoa pään päälle.

Talus Expedition Gear lähtee siitä, että kattotelttojen valmistajia ja heidän erilaisia mallejaan on niin paljon markkinoilla, että jokainen voi niistä itse valita mieluisimman. Suuri osa niistä sopii yhteen Talus VenturePackin kanssa.

Talus Expedition Gear myös uskoo, että joillekin riittää tilapäiseen yöpymiseen sekin, että he nukkuvat vain pelkän VenturePackin päällä (jonkin vakiolavakatteen alla), ja ainakin kesällä taas moni haluaa pystyttää auton viereen ihan tavallisen teltan.

VenturePack sisältää kiinnikkeet, joiden avulla sen päällä voi kuljettaa myös varusteita, esimerkiksi polkupyöriä. Tai sitä kattotelttaa.

Kahteen puoliskoon jakautuvan tuotteen vasen puolisko tarjoaa runsaasti säilytystilaa. Oikeanpuoleinen puolisko on tehty keittiöksi, jossa on muun muassa Dometicin 2-liekkinen liesi ja jääkaappi, vesisäiliö, suodatinjärjestelmä ulkoisille vesilähteille sekä pesuallas. Kaasupullot liedelle ovat keittiötason alapuolella.

Sähkö- ja usb-laitteiden tarpeisiin VenturePack sisältää muun muassa akun, invertterin ja pienen taittuvan aurinkopaneelin.

Lähde ja kuvat: Talus Expedition Gear