Liikuntarajoitteen ei tarvitse olla reissurajoite – italialaisen matkailuauton suunnittelussa esteettömyys on ollut mielessä alusta alkaen

Noin tunnin ajomatkan päässä Torinosta etelään löytyy matkailuautoja kohta neljännesvuosisadan valmistanut Blucamp-yritys, jonka valikoimasta löytyy uutena tuotteena myös hieman erilainen matkailuauto.

Blucamp Sky Free on Fiat Ducato -pohjainen alkovimalli, jonka suunnittelussa on ajateltu sellaisia nuoria ja vanhoja, jotka fyysisen toimintakyvyn rajoitteista huolimatta eivät halua jäädä vaille reissaamisen tuomista elämyksistä.

Tyypillisesti tämän kohderyhmän karavaanimatkailua helpotetaan erilaisilla jälkikäteen tavallisiin matkailuajoneuvoihin asennettavilla aputuotteilla. Mutta mikään ei estä täydentämästä ja muokkaamasta lisää myös Blucamp Sky Free -autoa vastaamaan yksilöllisiin erityistarpeisiin. Ja jos jo auton lähtökohta on hyvä, lopputulos voi tällöin olla ratkaisevan hyvä reissaamisen mahdollistamiselle.

Blucamp Sky Free tarjoaa kaikki tutut matkailuautojen mukavuudet, mutta kohderyhmälle sovitettuna erittäin avoimena pohjaratkaisuna liikkumisen helpottamiseksi.

Ulko-ovi on leveä, ja autoon sisälle pääsee helposti pyörätuolillakin 200 tai 300 kilon kapasiteetin tarjoavalla sähkökäyttöisellä nostimella.

Kylpyhuoneen pesuallas ja suihku ovat helposti säädettäviä. Keittiöön pääsee helposti työskentelemään. Sänky on sähköllä säädettävä.

7,12 metriä pitkässä Blucamp Sky Free -mallissa on neljälle henkilölle vuoteet. Samoin neljälle on turvavyölliset istuimet sekä istuinpaikat ruokailuun pöydän ääressä.

Pohjoismaissa Blucampia edustaa yksi yritys, Varbergs Husbilar Ruotsissa, 71 kilometrin ajomatkan päässä Göteborgista etelään.

Kuvat: Blucamp

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *