Matkailuajoneuvojen ensirekisteröinneissä pientä kasvua ensimmäisellä vuosineljänneksellä

Koko viime vuoden osalta matkailuajoneuvojen ensirekisteröinnissä oli laskua 6,9 prosenttia, mutta vuosi 2024 on lähtenyt liikkeelle hieman lupaavammissa merkeissä.

Tehdasvalmisteisia matkailuajoneuvoja ensirekisteröitiin ensimmäisellä vuosineljänneksellä 299 kappaletta, mikä on 4,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden kolmena ensimmäisenä kuukautena.

Vaikka matkailuautojen osalta maaliskuu 2024 sujui kehnommin (-9,3 %), yhteensä tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana matkailuautoja on ensirekisteröity 6,3 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

Kappalemäärissä tarkasteltuna tammi–maaliskuussa ensirekisteröitiin 203 matkailuautoa, 19 autoa enemmän kuin vuoden 2023 vastaavana ajanjaksona.

Merkeistä tammi–maaliskuun ensirekisteröintien kärkikolmikko oli Carado (26 kpl), Hymer (24 kpl) ja Adria (22 kpl). Vähintään yksi ensirekisteröinti tilastoitiin 25 eri automerkiltä.

Muita kuin tehdasvalmisteisia matkailuautoja on ensimmäisellä vuosineljänneksellä ensirekisteröity peräti 95 kappaletta, kun vuotta aiemmin niitä oli 63 kappaletta. Kärkikolmikkona oli Mercedes-Benz, Volkswagen ja Ford.

Matkailuvaunuilla mainio maaliskuu

Matkailuvaunuissakin ollaan hieman plussalla. Ensimmäisen vuosineljänneksen aikana ensirekisteröitiin 96 vaunua, mikä on 2,1 prosenttia enemmän kuin vuoden 2023 tammi–maaliskuussa.

Maaliskuun osalta matkailuvaunuja ensirekisteröitiin runsas kolmannes (34 %) enemmän kuin viime vuoden maaliskuussa.

Vaunumerkeistä ensimmäisen vuosineljänneksen kolmen kärki oli Hobby (27 kpl), Adria (21 kpl) ja Kabe (10 kpl).

Kotimaisia vaunumökkejä ja -saunoja ensirekisteröitiin tammi–maaliskuussa 27 kappaletta, mikä on neljännes vähemmän viime vuoden ensimmäiseen vuosineljännekseen verrattuna.

Lähde: Matkailuajoneuvotuojat ry

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *