Matkailuautovalmistaja Bürstner teki konseptiauton Renault Kangoon pohjalle

Matkailu- ja retkeilyautoja valmistava saksalainen Bürstner on esitellyt Renaultin pieneen Kangoo-pakettiautoon perustavan Habiton by Bürstner -konseptiauton. Bürstnerillä on vuoden 2023 ”oikeassa” mallistossaan Renault Traficiin pohjautuva retkeilyauto Playa Limited Edition.

Habitonin kohderyhmäksi on ajateltu tyylitietoista urbaania elämäntapaa viettäviä nuoria sinkkuja, pariskuntia ja pieniä perheitä.

Kompaktissa autossa on ilmatäytteinen kattoteltta, mutta ei ihan perinteisesti toteutettuna. Teltta on totuttua tiiviimmin istutettu auton katolle.

Huomattavasti auton katon leveyttä laajemmalle ulottuvassa teltassa on ajon aikana kova katto, joka avattuna muodostaa yhden seinän. Telttaa avattaessa tarvitaan hieman myös käsivoimia, mutta myöhemmässä vaiheessa käytetään kaukosäädintä.

Habiton on suunniteltu soveltuvaksi arkikäyttöön. Sen kanssa ei ole ongelmaa mahtua parkkiruutuihin, ja alle kahden metrin kokonaiskorkeutensa puolesta sen kanssa voi ajaa myös sisälle parkkitaloihin tai pieneen autotalliin.

Kun viikonloppuna on aika suunnata ulos kaupungista retkeilemään, modulaarinen Habiton on helposti siihen valmis. Irrotettavassa keittiömoduulissa on induktioliesi, pesuallas ja sähkötoiminen kylmälaukku. Erilaisia moduuleja voi lisätä tarpeen mukaan.

Autossa on neppareilla kiinnitettävät pimennyselementit, ja tuuletusaukoissa on hyttysverkot.

Kuvat: Bürstner/Erwin Hymer Group

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *