Mycamper osti Housecarin – sveitsiläisille jalansija Suomeen matkailuajoneuvojen airbnb-tyyliseen vuokraukseen

Vasta tammikuussa ruotsalainen Housecar kertoi laajenemisestaan Suomeen. Tuolloin Housecar kertoi lähtevänsä hakemaan Suomessa 400 ajoneuvon valikoimaa. Housecar on ollut sveitsiläisen Mycamper-yrityksen osaomistama jo pidempään ja yritykset ovat tehneet yhteistyötä.

Nyt Housecarista tuli Mycamper, mikä näkyy konkreettisesti jo siinä, että Housecar.fi-nettiosoite vaihtui osoitteeksi MyCamper.com.

Housecarin mukaan yritysten toiminta päätettiin yhdistää kokonaisuudessaan, jotta ”voidaan luoda mahtavampia jakamis- ja leirintäkokemuksia Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa”. Housecarin mukaan omaa matkailuautoaan tai -vaunuaan palvelusta vuokrattavaksi tarjoavan yksityishenkilön tai palvelusta ajoneuvoa itselleen reissuun vuokraavan kannalta ei ainakaan tässä vaiheessa pitäisi muuttua juuri muuta kuin palvelun nimi ja osoite.

Potentiaalia on mutta ei mikään helppo bisnes

Baselissa päämajaansa pitävä vuonna 2015 perustettu Mycamper odottaa vuodelle 2023 vajaan 5,5 miljoonan euron varausvolyymia Skandinavian markkinoilla. Se on noin puolet siitä, mitä yritys saavuttaa pelkästään Sveitsissä.

Housecarin ostamisen myötä Mycamper saa valikoimaansa noin 1100 Housecarin rekisterissä ollutta matkailuajoneuvoa Pohjoismaista. Mycamper sanoo olevansa nyt Euroopan neljänneksi suurin matkailuajoneuvojen jakamisalusta. Yritys työllistää 25 henkilöä.

Matkailuajoneuvojen airbnb-tyylisessä vertaisvuokrausbisneksessä on viime aikoina ollut liikettä. Caravan-lehti kertoi lokakuun lopussa hollantilaistaustaisen Camptoon menneen konkurssiin. Camptoo ehti toimia Suomessa vain runsaan vuoden.

Kuva: Mycamper