Retkeilyvaunu-uutuuden yhdestä kappaleesta tehty komposiittikori tuo saumatonta huolettomuutta

Kun tehdään maastokäyttöön vankkaa off-grid-vaunua, kyllähän vaunun pitää surkeiden teiden ja maastoreittien lisäksi mielellään kestää myös tavallista vettä sen eri olomuodoissa.

Kosteusvaurioita ei liikoja tarvitse miettiä, kun retkivaunun kori on tehty komposiitista yhtenä kappaleena ns. monokokkina. Siten on päästy eroon myös monista mahdollisista saumojen vuotokohdista.

Tällaisen myös keveyttä ja kestävyyttä tuovan ratkaisun on valinnut puulle pitkälti selkänsä kääntänyt Escapod-niminen jenkkifirma Topo2-pisaravaunussa, joka on jatkumoa sen alkuperäiselle Topo-mallille.

Firman osaamisen kasvu muun muassa materiaalinkäsittelyissä ja designissa näkyy Topo2:ssa tyylikkäänä suorituksena Escapodilta.

Topo2:n maavara on peräti 58 senttimetriä. Pituutta vaunulla on 4,4 metriä, ja sisälle mahtuu nukkumaan 152 x 203 senttimetrin patjalle. Varustuksesta löytyy muun muassa 140 watin aurinkopaneeli, 100 Ah:n litium-akku ja Truma Combi.

Vaunu tulee saataville neljällä eri värillä eli kohderyhmäksi ei ole ajateltu vain ”armeijanvihreästä” kiinnostunutta perinteistä ostajakuntaa, vaan kaikenlaisia aktiivisesta ja seikkailullisesta elämästä kiinnostuneita.

Valitut ratkaisut näkyvät huomattavasti tyypillisiä tämän kokoluokan vaunuja kovempana hintana. Jenkeissä vaunun hinta alkaa 39 500 dollarista eli noin 33 000 eurosta. Toimitukset asiakkaille alkavat ensi vuoden puolella.

Lähde ja kuvat: Escapod