Sähkö-Hummer taipuu myös matkailuajoneuvoksi

Jenkkifirma EarthCruiser on tuonut coloradolaisille Overland Expo -messuille näytille täyssähköisen Hummerin avolavalle toteuttamansa matkailukorin. Vielä viimeistelyä vaativan tuotteen vähemmän napakka nimi on ”GMC Hummer EV EarthCruiser Upfit”.

EarthCruiserin ratkaisu tekee sähkö-Hummer-maastoautosta matkailuajoneuvon, jonka kanssa reissatessa ei tarvitse turhia murehtia ainakaan teiden huonokuntoisuutta.

Sähköön muutenkin kuin auton käyttövoimana tukeutuva tuote tarjoaa keittiön, jossa on muun muassa jääkaappi/pakastin, pesuallas ja induktioliesi. Raikasvesisäiliö on 51-litrainen. Tarjolla on lämmintä vettä, jota pääsee hyödyntämään myös ulkosuihkussa.

Laitteiden hyödyntämään 460 Ah:n litium-hupiakkuun saadaan sähköä katolla olevilta aurinkopaneeleilta (605 W). Invertteri on 1500-wattinen. EarthCruiserin mukaan sähkön puolesta omavaraisuutta riittää noin viikon reissuihin.

Suoraan koko mitaltaan nouseva katto tarjoaa valoisat tilat. Sisäkorkeuttakin on 193–203 senttimetriä. Varsinaisia makuupaikkoja on vain kahdelle reissaajalle. Vuoteiden alla on runsaasti säilytystilaa tavaroille.

Kaikkia speksejä, kuten faktaa olennaisesta toimintamatkasta, valmistaja ei ole vielä julkistanut. Paljon riittää vielä tekemistä, ennen kuin ensimmäiset toimitukset lähtevät EarthCruiserilta ensi vuoden aikana asiakkaille, joita on riittänyt ennakkovarausten perusteella jonoksi asti.

Kuvat: General Motors/EarthCruiser

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *