Saksassa valmistettiin ennätyksellisen paljon matkailuajoneuvoja

Matkailuajoneuvoteollisuus kasvatti Saksassa tuotantoaan kuudetta vuotta peräkkäin. Kova kotimainen kysyntä vauhditti alaa.

Eurooppalaiselle matkailuajoneuvoalalle tärkeiden saksalaisten tehtaiden kokoonpanolinjoilta valmistui viime vuonna ennätykselliset 124 288 matkailuajoneuvoa.

Matkailuautojen tuotanto kasvoi edellisestä vuodesta 2,1 prosenttia ennätykselliseen 76 294 autoon. Matkailuvaunuja valmistui 47 994 kappaletta, missä on laskua 0,7 %.

Vientiin meni 51 330 matkailuajoneuvoa – laskua vuoteen 2018 verrattuna 6,2 prosenttia. Silti kyseessä on yhä kaikkien aikojen toiseksi suurin kappalemäärä. Matkailuautojen osuus viennistä oli 30 589 kappaletta (-5,5 %), vaunuja vietiin Saksasta 20 741 kappaletta (-7,2 %).

Saksan kotimainen kysyntä oli niin kovaa, että se paikkasi hyvin matkailuajoneuvojen viennin notkahtamista. Viennin lasku selittyy saksalaisten itsensä mukaan etenkin Ison-Britannian ja Ruotsin markkinoiden kompuroinnilla.

Rahassa mitattuna viime vuosi oli Saksassa kaikkien aikojen ennätys uusien ja käytettyjen matkailuajoneuvojen sekä niiden tarvikkeiden kaupassa (yhteensä 11,7 miljardia euroa).

Käytettyjen matkailuajoneuvojen myynti kasvoi viime vuonna komeat 9,3 prosenttia vuoteen 2018 verrattuna. Saksassa ollaan sitä mieltä, että käytettyjen myynnin kasvu olisi ollut vieläkin suurempi, jos vain olisi saatu jostain lisää käytettyjä myytäväksi.

Lähde: Der Caravaning Industrie Verband e.V. (CIVD)