Suomeen uusi minivaunumerkki Virosta

Kolmisen vuotta sitten Viron Harjumaalla toimintansa aloittaneen Kuplerin ensimmäinen minivaunu rekisteröitiin Suomessa joulukuussa.

Taloussivustojen mukaan Kupler OÜ:llä on vain kaksi työntekijää. Ilmeisesti Kuplerin toiminta on vasta käynnistymässä vahvemmin, sillä yrityksen nettisivuilla olevat blogikirjoitukset, missä kerrotaan teardrop-minivaunuista, ovat lokakuulta 2021.

Kuplerilla on nettisivut viidellä kielellä ja jälleenmyyjät Viron lisäksi Belgiassa, Hollannissa ja Saksassa. Hyvällä suomella toteutetuilta sivuilta puuttuu vain hintatieto, sillä sen saa vain yhteystietolomakkeella, sähköpostilla tai soittamalla.

Kupler on paitsi minivaunumerkki myös minivaunumalli, jonka pituus vetopäästä vaunun perään on 4,1 metriä, korkeus 1,8 metriä ja kokonaisleveys 1,88 metriä. Minivaunun omamassa on 400 kiloa ja kokonaismassa katsastusvapauden takaava 750 kiloa. 13-tuumaisilla renkailla varustetun minivaunun maavara on 25 senttiä.

Kuplerin ovissa on avattavat ikkunat, verhot ja hyttysverkot. Vaunun varustukseen kuuluu myös avattava kattoluukku.

Kuplerin sisäpituus on 200 senttiä ja sisäleveys 140 senttiä. Korkeutta sisällä on parhaimmillaan 115 senttiä. Matkustamon varustukseen kuuluu muun muassa lukittavat ovet molemmilla sivuilla, vaahtomuovipatja. ledivalot ja kaapit.

Minivaunuille tyypilliseen tapaan keittiö on vaunun takana. Kuplerin keittiössä on vakiona muun muassa pesuallas, sähköhana, 12 litran vesisäiliö sähköpumpulla, 12 litran jätevesisäiliö, 1-liekkinen kaasuhella ja tila kylmälaatikolle tai jääkaapille, joka toimii 12 voltin virralla. Akku ei kuulu vaunun hintaan.

Kuplerin minikeittiössä on muun muassa pesuallas, 1-liekkinen kaasuliesi sekä 12 litran raikas- ja harmaavesikanisterit.

Kuvat ja lähde: Kupler OÜ

Keskustelu

  1. Jari Vesimäki

    Hinta ?

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.