Tämäkin tutkielma tulevaisuuden matkailuautosta tähtää omavaraiseen luksukseen

Kalifornialainen AC Future -startup-yritys esitteli tammikuun alussa CES 2024 -messuilla Las Vegasissa ETH-nimistä (Electric Transformer House) konseptiaan tulevaisuuden matkailuautoksi.

Sen verran tosissaan hankkeen kanssa ainakin ollaan, että muotoilusta vastaa italialainen maineikas Pininfarina-designstudio. Keskeisinä lähtökohtina auton ideoinnissa ovat olleet vähemmän yllättävästi ympäristöystävällisyys, ylellisyys ja omavaraisuus.

Ajokunnossa konseptiauton pituus on 6 metriä, korkeus 3,35 metriä ja leveys 2,44 metriä. ETH:n ideana on tarjota napin painalluksella leiriydyttäessä laajeneva auto, johon mahtuu kodinomaista mukavuutta. Neljälle reissaajalle mitoitettu auto tarjoaa taka- ja sivuseinän laajennusten ollessa auki pinta-alaa noin 37 neliömetriä.

Keittiö ei ole ainakaan kooltaan mitään luksustasoa, mutta auton pohjaratkaisuun on mahdutettu erillinen makuuhuone tilavan oleskelu/yöpymistilan, kylpyhuoneen ja ruokailutilan lisäksi.

ETH pyrkii mahdollistamaan myös työnteon vapaa-ajan reissujen ohessa. Kun ratti käännetään alas, ohjaamossakin mahtuu hyvin tekemään etätöitä Starlink-satelliittiyhteyden avittamana.

Koko auton katto sekä laajennusosien katot ovat aurinkopaneelien peitossa. Omavaraista sähköä lupaillaan omasta aurinkovoimalasta viikon tarpeisiin. Paneeleista saadaan täydennystä myös ajoakkuun.

ETH:ssa on omavaraisuutta myös juomaveden suhteen. Autoon on kaavailtu laitetta, joka tuottaa vettä suoraan ilman kosteudesta jopa noin 50 litraa päivässä.

AC Future ainakin ilmoittaa uskovansa, että ensimmäinen prototyyppi konseptiautosta valmistuisi kesään mennessä.

Kuvat: AC Future/ Pininfarina

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *