Tavallista kevyempää majoitustilaa avolava-auton lavalle

Avolava-autojen matkailukorit eivät aina näytä kovin sulavilta ratkaisuilta. Jenkkifirma TC Teardrops on lähtenyt miettimään omaa tuotettaan rohkeasti totutusta poikkeavalla tavalla. Tuloksena on aluksi vähintäänkin yllättävältä näyttävä TC Truck Camper -niminen tuote.

Yritys on 15 vuotta valmistanut pisaran muotoisia pikkuvaunuja. Nyt se on osin päätynyt siirtämään soveltaen niiden ideaa ja muotoa pick-up-auton lavalle asennettavaan ”kovakuoriaiseensa”.

Komposiitista valmistettu kori on päällystetty alumiinipinnalla. TC Truck Camper painaa vain 272 kiloa monien matkailukorien painaessa esimerkiksi 500–700 kiloa.

Keveydestä on hyötyä liikuttelussa asennus- ja purkuvaiheissa. Keveydestä ja ilman matkailukoreille tyypillistä alkovia olevasta muodosta on hyötyä myös tien päällä polttoainetalouden kannalta.

Mukavuuksia on lähtökohtaisesti niukasti, mutta optiona on saatavissa esimerkiksi ulkosuihku ja markiisi.

TC Truck Camperin hinta Yhdysvalloissa lähtee noin 10 800 dollarista eli noin 10 020 eurosta. Kahden reissaajan nukkumiseen varusteltuna hinta on noin 1100 euroa kalliimpi. Lisäksi auton lavalle tarvitaan erikseen ostettava alusta, peti jonka päälle TC Truck Camper nostetaan.

Kuvat: TC Teardrops