Turkkilainen maastovaunu isottelee näppärästi

Viime vuosina turkkilaiset matkailuajoneuvojen valmistajat ovat selvästi nostaneet profiiliaan myös EU:n alueella kiinnostavilla, mutta toisinaan hieman viimeistelemättömillä tuotteilla.

Pieni karkeus ei ehkä haittaa niin paljoa silloin, kun kyse on muutenkin karskiin käyttöön tehdystä pisaramallisesta off-road-vaunusta.

Noin kolmisen vuotta sitten matkailuvaunujen valmistamisen aloittaneen turkkilaisen Hunter Caravan -yrityksen jalansija ja jälleenmyyjä EU-alueella on noin 60 kilometrin päässä Stuttgartista sijaitsevassa Deggingenin pikkukaupungissa.

Yritys valmistaa perinteisiä maastokelpoisia vaunuja ja telttavaunuja, mutta tänä vuonna valikoimiin tuli myös Campravan Raptor XC -niminen malli, jossa matkailuvaunua saadaan pidennettyä ulos liukuvalla tilaratkaisulla.

Laajennusosan avaaminen tuo leirissä vaunulle lisää ulkopituutta noin 2 metriä (4,8 metristä 6,9 metriin). Näin sisälle saadaan mukavasti järjestettyä lisää tilaa säilyttäen kuitenkin vaunun vedettävyys näppäränä myös huonoilla teillä ja jopa maastossa.

Laajennusosa tuo reissaajien käyttöön erillisen, ovella erotettavan makuuhuoneen, jossa on parisänky. Toinen sänky (90 x 190 cm) tehdään oleskelutilan istuinryhmästä.

Täyteen mittaansa vaunu avataan vakiovarustuksella manuaalisesti, mutta myös sähkömoottorilla ja kauko-ohjauksella varustettu versio on saatavissa.

Vaunun ulko- ja sisäseinät ovat alumiinia. Ilman ja veden lämmitykseen on Truma Combi, mutta halutessaan vaunun saa varustettuna myös Webaston diesellämmittimellä.

Luonnonvaloa saadaan muiden ikkunapintojen lisäksi kookkaasta panoraamaikkunasta.

Mukavuuksia on tarjolla asiallisesti. Vakiovarustukseen kuuluvat 160 watin aurinkopaneeli ja 120 Ah:n hupiakku. Keittiössä on pesuallas, 2-liekkinen kaasuliesi ja 75-litrainen jääkaappi. Teräksinen tuorevesisäiliö on 120-litrainen.

Vaunun kylpyhuoneessa on wc:n lisäksi suihku.

Kuvat: Hunter Caravan

Keskustelu

  1. Antti Grönroos

    Missä Turkissa on vaunutehdas? T. Antti G

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.