Winnebago esitteli Ford E-Transit -pohjaisen sähkömatkailuautonsa konseptimallin

Yksi maailman suurimmista matkailuajoneuvojen valmistajista, jenkkiyritys Winnebago Industries, toi tällä viikolla suuressa Florida RV Super Show -tapahtumassa ensimmäistä kertaa esille näkemyksensä täyssähköisestä matkailuautostaan.

Winnebago on käyttänyt yli kaksi vuotta e-RV-nimisen konseptimallin kehittämiseen. Sähköisen voimansiirron kehittämisessä kumppaniyrityksenä on ollut Lightning eMotors.

Winnebago e-RV pohjautuu täyssähköiseen Ford E-Transitiin. Fordin ensimmäinen täyssähköinen pakettiauto E-Transit on tulossa Suomen markkinoille tämän vuoden aikana.

Winnebagon e-RV:lle ilmoittama toimintasäde hieman hämmentää – vain noin 200 kilometriä.

Winnebagon mukaan se ei ole kuitenkaan oikea ongelma, sillä auto on suunnattu etenkin kasvavalle joukolle yhden tai vain muutaman päivän reissuja tekeviä.

Omien tutkimuksiensa perusteella Winnebago väittää, että toimintasäde riittää 54 prosentille sen uusista matkailuautoasiakkaista, jotka tekevät muutenkin mieluiten alle 320 kilometrin reissuja.

E-RV:n 86 kWh:n akusto latautuu nopeasti, minkä pitäisi mahdollistaa myös pidempien reissujen tekemisen. Samasta akustosta saadaan sähköt kaikkeen autossa tarvittavaan, kuten induktiolieteen ja jääkaappiin.

Winnebago kerää nyt konseptillaan palautetta ja ideoita, ja malli tulee varmuudella monin tavoin vielä muuttumaan ja kehittymään ennen kuin yrityksen ensimmäinen sähkömatkailuauto tulee oikeasti asiakkaiden saatavilla.

Lähde ja kuvat: Winnebago

Keskustelu

  1. 200km, eli käytännössä 170km ja talvella 90km luokkaa.

    Kommentoitu 0 kertaa

Kommentointi on suljettu.