Caravan Show ja SF-Caravanin liittokokous siirretään

Liitto suosittaa jäsenyhdistyksiään joko perumaan tai siirtämään kaikki kokoontumiset vähintään kesäkuulle.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi SF-Caravan ry on päättänyt siirtää keväälle kaavailtuja tapahtumiaan maan hallituksen ja terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Caravan Show piti järjestää huhtikuussa Turussa, mutta messut siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Myös Lahdessa järjestettäväksi aiottu SF-Caravanin liittokokous siirtyy toukokuulta myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

– Liittokokous järjestetään todennäköisesti kesäkuussa, jos silloin on sallittua kokoontua, SF-Caravanin toiminnanjohtaja Timo Piilonen sanoo.

SF-Caravan suosittaa myös jäsenyhdistyksiään joko perumaan tai siirtämään kaikki treffitapahtumat 31. toukokuuta jälkeiselle ajalle. Kokoukset on syytä siirtää.

– Jokainen tapahtumajärjestäjä arvioi riskit itsenäisesti. On arvioitava tapahtuman kokoa, henkilömäärää ja siitä aiheutuvia riskejä erityisesti ihmisten turvallisuuden näkökulmasta osallisten ikä ja mahdolliset sairaudet huomioiden. Selkeintä on noudattaa viranomaisten ohjeita.

Paikat puhtaina leirintäalueilla

Leirintäalueiden aukiololle ei ole Suomessa asetettu toistaiseksi rajoituksia. Esimerkiksi Norjassa leirintäalueet saavat jatkaa toimintaansa tällä hetkellä vain sikäläisten terveysviranomaisten luvalla.

– Leirintäalueilla on syytä kiinnittää erityishuomio puhtauteen ja hygieniaan. Tärkeää on, että leirintäalueen kaikki rakennukset, huolto- ja WC-tilat ovat puhtaita ja hygienisia, koska tartunnan voi saada likaisilta pinnoilta, SF-Caravan ohjeistaa suomalaisia alueita tiedotteessaan.

Liitto seuraa valtakunnallista tilannetta, ulkoministeriön matkustustiedotteita ja Terveyden ja hyvinvointilaitoksen THL:n sekä Työterveyslaitoksen ohjeita ja tiedottaa niistä tarvittaessa.