Dethleffsiltä Mercedes-Benz Sprinter -alustainen Globeline-takaveto

Mercedes-Benzin uuden Sprinter-alustan käyttäjäkunta laajenee tänä vuonna. Ensimmäisenä oman tähtikeulansa esitteli Dethleffs.

Globelinen sisätilat ovat modernin näköiset ja design vaaleasävyinen.

Hymerillä on mallivuoden 2019 ajan yksinoikeus viime vuonna esitellyn uuden Mercedes-Benz Sprinterin käyttöön, mutta muut matkailuajoneuvovalmistajat hiovat jo täyttä päätä omia Sprinter-mallejaan.

Dethleffs esitteli tammikuussa Stuttgartin CMT-messuilla uusimman tähtensä. Mallimerkintää Globeline T 6613 EB kantava Sprinter-uutuus on kompakti puoli-integroitu erillisvuodemalli, joka voidaan varustaa myös nostovuoteella. Takatallilla varustetun alle 7-metrisen auton kokonaismassa on alle 3 500 kiloa. T 6613 EB:n keveys on 233 senttiä ja korkeus 300 senttiä.

Hyvin varusteltu takavetoinen

Erillisvuoteet voidaan yhdistää siskonpetiksi.

Globelin on takavetoinen – uuden Sprinterin saa myös etu- ja nelivetoisena. Moottori on 143-hevosvoimainen, ja sen yhteyteen on tarjolla myös 7-portainen automaattivaihteisto.

Globelinessa on vakiona muun muassa ajonvakautus, elektroninen jarruvoimanjako, mäkilähtöavustin, aktiivinen hätäjarrutehostin, Mercedeksen hätäpuhelujärjestelmä, kaistavahti, ajovaloavustin ja sivutuuliavustin. Lisävarustelistalta löytyvät muun muassa sadetunnistin, aktiivinen vakionopeudensäädin, liikennemerkkientunnistusjärjestelmä ja vireystila-avustin.

Sprinter-ohjaamon saa paitsi valkoisena myös mustana.

Dethleffsin mukaan Globelinessa on panostettu raikkaaseen ja miellyttävään sisä- ja ulkosuunnitteluun, dynaamiseen muotoiluun ja monipuoliseen mukavuuteen.

Valkoinen on Globelinen perusväri, mutta mallin saa style-paketin kanssa metallinmustalla ohjaamolla ja hopeanvärisellä korilla eri tyyliominaisuuksin.

Ensimmäiset uudet Dethleffs-Mercedekset saapuvat Suomeen loppukeväästä. Uutuuden hinta alkaa 81 960 eurosta.