Eribalta luksusluokan Touring-vaunu

Erwin Hymer -konserniin kuuluva Eriba on esitellyt suositun Touring-vaunumallisarjansa huipulle uuden lippulaiva, jonka Suomi-hinta tulee olemaan noin 85 000 euroa.

Tämän koko- ja hintaluokan matkailuvaunuilla on Keski-Euroopassa ”hiukan” kovempi kysyntä kuin Suomessa.

8,5-metrisessä lippulaivamallissa on Eriban Touring-vaunuille ominainen ulkonäkö, vaikka Touring 820:ssa on ainutlaatuisen muotoilun lisäksi uudenlaista tilantunnetta.

Touring on ainoa Eriban malli, joka on ollut tuotannossa yli 60 vuotta. Vaunumassasta erottuva ulkonäkö on tehnyt Touringista Eriban kaikkein menestyneimmän mallisarjan.

Touring-mallit ovat tietysti kehittyneet vuosien saatossa niin koon, designin, varustelun kuin tekniikoidenkin osalta. Mutta yksi asia on pysynyt: Touringin erottuva ulkomuoto.

Nahkaverhoilluissa sohvissa on reilun korkuiset selkänojat. Luonnonvalosta ei ole pulaa.

Uuden Touring 820:n ulkopinnassa on sileää peltiä ja hopeisia paneeleita. Lippulaivassa on puuvapaa, luja ja kevyt GRP-lattia. Suuret etu- ja takaikkunat antavat teliakseliselle vaunulle poikkeuksellisen ulkonäön. Uudet takavalot on sijoitettu ikkunalinjan alapuoliseen paneeliin.

Sisätiloissa huomio kiinnittyy kalusteiden pyöristettyihin muotoiluun, jossa on vaikutteita venemaailmasta. Tummat, mattapintaiset kalusteet ja vaaleat pinnat muodostavat tyylikkään kokonaisuuden.

Huippuvaunussa on tyylikäs ja hyvin varusteltu keittiö.

Vaunun etuosassa on isojen ikkunapintojen ympäröimänä vastakkain istuttavat sohvat, joissa on istuinmukavuutta parantavat korkeahkot selkänojat. Luksusvaunussa on vakiona nahkaverhoilu. Käytännössä vaunun koko takaosa on vuodetta.

Taatusti huomiota herättävän Eriba Touring 820:n hinta tulee olemaan Suomessa noin 85 000 euroa. Tänä vuonna valmistuu noin 50 supervaunua, mutta jatkossa vaunuja valmistuu vuosittain noin sata kappaletta. On mahdollista, että yksi tänä vuonna valmistettavista vaunuista on esillä syyskuussa Lahden Caravan-näyttelyssä.