Hamina hakee leirintäalueelle uutta puhtia ja yrittäjää

Haminan kaupunki on moninaisten vaiheiden jälkeen irtisanonut Pitkien hiekkojen leirintäalueen (Hamina Camping) vuokrasopimuksen venäläisomisteisen Oy Hamina Camping Ltd:n kanssa.

Vuokralainen ei ole kaupungin mukaan täyttänyt sopimusehtoja alueen kehittämisestä. Nykyinen vuokrasopimus jatkuu vielä huhtikuun loppuun asti.

– Nykyinen vuokralainen on pitänyt leirintäaluetta noin 10 vuotta. Kokoonpano vaihtui pikkuisen välillä siinä yhtiössä, mutta saman osakeyhtiön kanssa meillä oli se sopimus, Haminan kehitysjohtaja Matti Filppu kertoo.

– Heillä oli kyllä hyvät ajatukset ja kovasti intoa alussa, mutta parin vuoden päästä rahahanat sulkeutuivat. Vuokralaiset eivät saaneet Venäjän suunnasta sitä rahavirtaa, jota olivat kuvitelleet saavansa. Suomen puolelta pankit eivät myöntäneet heille lainoja eivätkä vakuutuslaitokset vakuutuksia. He joutuivat hankalaan tilanteeseen, Filppu toteaa.

Nyt Hamina on ryhtynyt etsimään leirintäalueelle uutta pitkäaikaista vuokralaista, joka investoisi alueeseen, etenkin sen rakennuksiin. Uuden vuokralaisen kanssa Hamina toivoo mielellään yli 10 vuoden sopimusta.

Tulevaa sesonkia ajatellen aikataulu on varsin tiukka. Tarjouspyyntö päättyy 5.3., uusi vuokralainen pyritään valitsemaan 20.3. ja uuden vuokrasopimuksen on tarkoitus olla voimassa 4.5.2020.

– Jonkun verran on jo nyt ollut kyselyitä, joten tuntuu se alue kyllä kiinnostavan. Se on paikkana hyvä, Matti Filppu sanoo.

Suomenlahden rannalla sijaitsevalla leirintäalueella on rantaviivaa lähes 300 metriä. Alueen koko on 8,8 hehtaaria.

Leirintäalueella on muun muassa vuonna 2015 rakennettu vastaanotto- ja ravintolarakennus.