Helsingin Caravan & Automatkailumessut siirtyy vuoteen 2022

Helsingin Messukeskuksessa 22.–24. tammikuuta järjestettäväksi suunnitellut Caravan & Automatkailumessut siirtyvät vuodella eteenpäin. Tai ainakin Caravan 2021 siirtyy varmuudella, mutta myös Automatkailumessuilla on todennäköisesti edessä välivuosi.

Perinteisesti tammikuussa Matkamessujen yhteydessä järjestetty Caravan-näyttelytapahtuma ja tämän vuoden alussa ensimmäisen kerran järjestetty Automatkailumessut uutisoivat marraskuun alussa, että ne yhdistävät voimansa. Ensimmäiset Automatkailumessut järjestettiin tammikuussa Turussa, missä messut piti järjestää myös alkuvuodesta 2021.

Koronavirusepidemian seurauksena messutapahtumat päätettiin kuitenkin järjestää samanaikaisesti Helsingissä. Luvassa olisi ollut iso tapahtuma ainakin messuhallien koon suhteen, sillä Matkamessujen siirtyminen tammikuulta toukokuulle vapautti Helsingin Messukeskuksen isot hallit Caravan & Automatkailu 2021:n käyttöön.

Järjestetäänkö Automatkailumessut vuonna 2021?

Messukeskuksen päähallien käyttö olisi mahdollistanut aiempia Caravan-näyttelyitä selvästi väljemmät ja koronaturvallisemmat näyttelyosastot. Koronavirusepidemian tämänhetkinen kehitystilanne ja vallitsevat kokoontumisrajoitukset huomioiden päätös siirtää messut vuoteen 2022 oli kuitenkin täysin oikea ratkaisu.

– Kiinnostus matkailuajoneuvoihin on ollut kasvussa kotimaan matkailun kasvun myötä, ja ajoneuvomatkailu on saanut paljon uusia harrastajia. Olisi ollut upeaa esitellä verkostomme edustamia matkailuajoneuvojen uusia mallistoja, mutta nyt ei ole oikea aika sille. Toivottavasti matkailuajoneuvoista kiinnostuneet löytävät tiensä alan liikkeisiin nyt poikkeuksellisena vuonna, toivoo Helsingin Messujen tiedotteessa Matkailuajoneuvotuojat ry:n toiminnanjohtaja Mika Jokinen.

Helsingin Messukeskus järjestää Caravan-messut yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat ry:n kanssa. Seuraavan kerran Caravan-messut järjestetään 21.–23. tammikuuta 2022.

Helsingin Messukeskuksen tiedotteessa puhutaan vain Caravan 2021:n muuttumisesta Caravan 2022:ksi. Vaikka Automatkailumessut on unohdettu tiedotteesta, niin myöskään Best-Caravan Oy ei ole järjestämässä messutapahtumaansa tammikuussa. Automatkailumessujen markkinoinnista vastaavan Tuomas Salmisen mukaan mietinnässä on kuitenkin se, löytyisikö tapahtumalle jokin muu ajankohta ja paikka.

– Tammikuu on ajankohtana hyvä, eivätkä muut kuukaudet enää oikein toimi. Hyvin todennäköistä on, että Automatkailulle tulee välivuosi, ellei sitten löydy jotain ratkaisua tai yhteistyötä jonkin muun tapahtuman kanssa. Sikäli tuo peruuntuminen on harmi, koska muun muassa ohjelma alkoi olla valmiina, ja mukaan oli lupautunut ennennäkemättömän kova porukka puhumaan automatkailusta ja kotimaan matkailusta, kertoi Salminen tammikuun messujen sisällöstä.