Jopa 10 000 euron hintaetu: Hymeriltä 60-vuotisjuhlamalleja

Saksalainen Hymer juhlistaa 60 toimintavuottaan juhlamalleilla, joissa asiakkaan hintaetu lähentelee 10 000 euroa.

Euroopan suurimmaksi kasvaneen matkailuajoneuvovalmistaja Hymerin historia on pitkä: Erwin Hymer ja Erich Bachem valmistivat ensimmäisen matkailuvaununsa vuonna 1957. Hymer ja Bachem saivat ensimmäiselle vaunulleen hyvän vastaanoton, ja vaunujen sarjatuotanto alkoi jo seuraavana vuonna. Näin syntyi edelleenkin tuotannossa oleva Eriba Touring -vaunumallisto.

60-vuotisjuhlansa kunniaksi Hymer tuo mallistoonsa vuoden varrella useita mielenkiintoisia uutuuksia ja uudistuksia. Mercedes-Benz-alustaisista autoistaan tunnetun Hymerin suurin uutuus tulee olemaan elo-syyskuun vaihteessa Düsseldorfin näyttelyssä julkistettava täysin uudistunut Fiat-alustainen B-Klasse SL.

60 edition

Uutuuksien lisäksi Hymer tarjoaa erilaisia ”60 edition” -juhlamalleja sekä matkailuautoista että -vaunuista. Juhlapaketeissa asiakkaiden hintaetu nousee jopa lähelle 10 000 euroa.

Mercedeksen pohjalle rakennettavien ML-T- ja ML-I-mallisarjojen”60 edition” -versiot ovat ML-T 570 ja ML-I 570. Erillisvuotein varustetut juhlamallit ovat alle 6,8-metrisiä. Tarjolla on näin sekä kahden hengen matkailuauto että neljän hengen integroitu perhemalli.

Molempiin juhlamalleihin tarjotaan erittäin kattava varustepaketti houkuttelevaan hintaan. Pakettiin kuuluvat muun muassa tehokkaampi 163-hevosvoimainen moottori, automaattivaihteisto, ohjaamon ilmastointi, vakionopeudensäädin, monipuolinen multimediapaketti satelliittiantenneineen 32 tuuman televisiolla sekä erikoismaalaus ”60 edition” -grafiikalla. Muita varusteita ovat esimerkiksi erikoisvanteet, panoraamaikkuna (ML-T), kuljettajan ovi (ML-I) ja kalusteiden Chiavenna Nussbaum -sävy.

Pakettien hintahaarukka on 15–18 000 euroa ja asiakasalennus peräti 9 500 euroa. Perusajoneuvon hinta on 76 500 euroa (ML-T). Molempiin malleihin on saatavissa myös nelivetoinen alusta.

Eriban juhlavaunu

Hymer-konsernin Eriba-matkailuvaunujen maahantuonti alkoi tänä vuonna uudelleen. Myöhemmin syksyllä Suomeen saadaan erikoisvarustellut Nova GL ”60 edition” -vaunut, jossa olevan kattavan noin 5 000 euron varustepaketin saa noin 2 000 eurolla.

Juhlamallissa on kuusi pohjaratkaisua, kun Eriba Nova -vaunuissa on yhteensä kolme mallisarjaa ja 13 pohjaratkaisua. Malliston hinnat alkavat reilusta 26 000 eurosta.