Kabella kaikkien aikojen paras myyntivuosi

Ruotsalainen Kabe-konserni teki 60-vuotisjuhlavuotensa kynnyksellä kaikkien aikojen parhaan vuotensa – eikä käänteestä huonompaan ole mitään merkkejä.

– Kasvamme kaikilla eurooppalaisilla markkinoillamme ja voimakkaimmin Ruotsissa ja Norjassa. On myös tavattoman ilahduttavaa seurata myönteistä kehitystä Saksassa, Sveitsissä ja Benelux-maissa, sanoo Kaben myyntipäällikkö Joakim Karlsson.

Kabe kasvaa voimakkaasti premium-segmentissä, jossa sen Imperial-sarja on noussut ainutlaatuiseen asemaan sekä matkailuvaunu- että -autopuolella. Kabe on saanut Imperialilla vahvaa jalansijaa esimerkiksi kivenkovilla Saksan markkinoilla, ja siellä sitä edustavat nykyään maan suurimmat ja tärkeimmät jälleenmyyjät.

– Kaben menestysten takana eivät ole vain ylellisimmät ja täydellisimmin varustellut mallimme. Nuoria perheitä viehättävät edelleen Classic-sarjan hyvin suunnitellut ja edulliset lastenkamarivaunut. Classicista on tullut myös arvostettu vaihtoehto myös matkailuautopuolella, Joakim täsmentää.

Menestys jatkuu

Classic-sarjassa varusteluettelo on hieman lyhyempi, ja siinä on vähemmän valinnaisvarusteita kuin Kaben muissa malleissa. Tälle mallivuodelle esitelty Classic i740 on Kaben kaikkein pienin täysintegroitu auto. 3,5-tonninen ja 7,36-metrinen Classic i740 on hinnaltaan edullinen, mutta se on hyvin varusteltu, ja siinä on erinomaiset tekniset ominaisuudet ja runsaasti harkittuja yksityiskohtia.

Myös mallivuodesta 2018 tulee mielenkiintoinen Classic-vuosi, sillä luvassa on uusi monikäyttöinen laskuvuoteellinen crossover-malli matkailuautopuolelle ja matkailuvaunutarjontaa täydentävä Classic 630 -malli.

– Luvassa on jännittävä syksy. Esittelemme muun muassa täysin uuden matkailuvaunukorin, joka tulee varmasti herättämään paljon huomiota, samoin uusi upea Imperial-sarjan matkailuautomme i810, Joakim Karlsson sanoo.

Yksi menestyksen tärkeä osatekijä ovat investoinnit, joita on tehty Kaben Tenhultin tuotantolaitokseen.

– Matkailuautotehtaan uusi tuotantolinja merkitsee valtavan paljon. Sen valmistuttua pystymme toimittamaan entistä enemmän matkailuautoja eri puolille Pohjoismaita ja muualle Eurooppaan!

Suomessa Kabe on kolmanneksi rekisteröidyin matkailuvaunumerkki, mutta matkailuautokaupassa ruotsalaismerkki ei yllä aivan kärkikymmenikköön.