Kabelta kaksikerroksinen 60-vuotisjuhlavaunu

Ruotsalainen Kabe esitteli 60-vuotisjuhlissaan uusimman version kaksikerroksisesta matkailuvaunustaan.

Tänä vuonna on kulunut 60 vuotta siitä, kun Kurt Blomqvist rakensi ensimmäisen matkailuvaununsa. Tämän kunniaksi Kabe kutsui jälleenmyyjänsä ja asiakkaansa juhliin Ruotsin Jönköpingiin Elmian messualueen.

Viime viikonlopun juhlien yksi päätähdistä oli puolittain kaksikerroksinen Imperial Tower 880 -jättivaunu.

Juhlavaunussa on pinta-alaa 26 neliömetriä, ja sen katolla on terassi. Kaben mukaan erikoisvaunu on ihan asiallinen vedettävä.

Kabe teki ensimmäisen vastaavan vaunun jo 70-luvun alussa. Yrityksen 50-vuotisjuhliin valmistunut kaksikerroksinen Royal Tower herättää yhä vielä hämmästystä eri puolilla maailmaa, ja uudelle Imperial Tower 880:lle on lupa veikata vastaavaa suosiota.

Nimensä mukaisesti juhlavaunu on rakennettu 10,37-metrisen Imperial 880:n perustalle. Perusvaunusta poiketen erikoismallissa on etukeittiö, jonka Kabe lanseerasi tälle mallivuodelle, ja joka on jatkossa tarjolla entistä useammassa vaunumallissa.

Vaunun alakerrassa on etukeittiön lisäksi makuuhuone, missä on kaksi pitkittäisvuodetta, vaunun takaosan kylpyhuone sekä ylellinen sohvaryhmä. Yläkerran olohuoneeseen kuljetaan toisen vuoteen jalkopäässä olevia portaita.